Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:33 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spectacol pentru care s-a muncit încă din septembrie Comuna Grădina a sărbătorit Ziua României mai frumos ca niciodată

ro

02 Dec, 2015 00:00 2155 Marime text
Încă din luna septembrie, la Grădina au început pregătirile pentru Ziua Naţională a României. „Am vrut ca în acest an să serbăm Ziua României altfel. Să o sărbătorim aşa cum se cuvine! De aceea, pentru că asta a fost dorinţa celor mici, am făcut selecţii pentru o şcoală de dans“, a precizat şefa autorităţii publice locale, Gabriela Iacobici.
 
Zis şi făcut, căci de 1 Decembrie, la Grădina, peste 600 de persoane au cântat, au dansat şi au simţit româneşte. După ceremonia de depunere de coroane la Monumentul Eroilor din localitate, de la prânz, toţi cei prezenţi (în număr mare) au mers la Căminul Cultural din Grădina, pentru a lua parte la un spectacol grandios dat în cinstea lor şi a României.
 
„Copiii de la şcoala de canto şi de balet au deschis spectacolul. Au avut o oră în care au cântat cântece româneşti şi au dansat pe ritmuri tradiţionale. Toţi cei 51 de copii erau îmbrăcaţi cu noile costume populare pentru care Primăria Grădina a alocat printr-o hotărâre de Consiliu Local 20.000 de lei. Atât ei, cât şi noi, cei din sală, am fost foarte emoţionaţi şi de impresionaţi de ceea ce au realizat aceste vlăstare ale românilor“, a declarat primarul Gabriela Iacobici.

Nicu Paleru, Emilia Ghinescu şi Nemuritorii 

Spectacolul a continuat aşadar cu multă muzică şi voie bună, asigurate de interpreţi consacraţi din toată ţara. Au cântat pentru cei din Grădina Nicu Paleru, Emilia Ghinescu, Nemuritorii, Orizont Band, Baladele Deltei, Elena Plătică, Paul Ananie, Cvartetul Tomis, Marius Cristel Marin şi Sensation Hostess. Prezentator a fost Silviana Marin, iar invitaţii speciali au fost, cum altfel, absolvenţii şcolii de dans şi canto Grădina 2015.
 
„Spectacolul a fost unul românesc şi a cuprins toate zonele folclorice. Am pus mult suflet în acest eveniment, pentru că niciodată nu am simţit că am sărbătorit această zi aşa cum se cuvine. Am avut, pe lângă spectacol, mâncare tradiţională - fasole cu ciolan, dar şi un purcel, care a devenit tochitură dobrogeană tradiţională. Toate aceste bucate şi băutura au fost asigurate din sponsorizări ale oamenilor din localitate. Primăria a alocat aproximativ 10.000 de euro pentru acest spectacol de neuitat“, a explicat primarul Gabriela Iacobici.

Proiect de suflet, finalizat

La Grădina, distracţia este binemeritată după un an de lucru intens. Tot pentru copii, şefa autorităţii publice locale a iniţiat, acum câţiva ani, construirea unui centru de prevenire a abandonului şi a separării copilului de familia sa. „Lucrările din cadrul proiectului «Centrul de prevenire a abandonului şi a separării copilului de familia sa» sunt gata. Pe 4 decembrie facem recepţia finală, cu diriginţii de şantier, cu cei de la ISU şi de la toate celelalte organisme implicate, urmând ca - cel mai probabil - pe 11 decembrie să facem conferinţa finală de încheiere a proiectului“, a conchis primarul Gabriela Iacobici.

Ti-a placut articolul?

Comentarii