Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:30 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sătenii din Dobrogea învaţă să fie antreprenori de succes Locuitorii din comuna Cumpăna merg într-o vizită de lucru în Spania

ro

03 Apr, 2014 00:00 2221 Marime text
primaria cumpana, posdru, antreprenoriat, spaniaLocuitorii din Cumpăna au învăţat cum să facă afaceri cu bani europeni.

Primăria comunei Cumpăna s-a întâlnit ieri cu partenerii SC Global Commercium Development SRL România şi Nanfor Iberica SL Spania, care au venit în comuna constănţeană pentru a discuta premisele proiectului ce are ca scop dezvoltarea comunităţilor rurale din judeţul Constanţa. Intitulat simplu „1“, proiectul finanţat cu fonduri europene prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) reprezintă piatra de temelie pentru cei care vor participa la seminariile propuse de acest proiect. „Prin activităţile sale, Global Commercium Development (GCD) abordează domenii de activitate precum educaţia, formarea profesională, tranziţia de la şcoală la viaţa activă, egalitatea de şanse, ocuparea forţei de muncă şi antreprenoriatul. GCD acordă o atenţie deosebită proiectelor care vizează ajutorarea comunităţilor, grupurilor vulnerabile şi drepturilor omului“, potrivit unui comunicat de presă recent. Proiectul „1“ şi-a propus să implice 20 de locuitori din şase comune constănţene, implicit comuna Cumpăna, care vor merge într-o vizită de studiu în zonele rurale din Spania.
„Astăzi (n.r. ieri) s-a aflat numele celor care vor merge din comuna Cumpăna într-un schimb de experienţă în Spania. Oamenii au primit extraordinar de bine acest proiect, au fost realmente încântaţi de cele învăţate şi mulţi chiar caută să îşi transforme în realitate planul de afacere prezentat “, au spus reprezentanţii Primăriei din Cumpăna.

primaria cumpana, posdru, antreprenoriat, spania

Cei 84 de beneficiari ai cursurilor de antreprenoriat primesc şi o subvenţie de 200 de lei. În plus ei au avut ocazia de a se înscrie în concursul „Ideea ta - Afacerea ta“, unde primii trei participanţi vor fi premiaţi cu sume între 1.000 şi 2.000 de lei.
Participanţii la schimbul de experienţă au fost aleşi după ce au fost analizate planurile de afacere ale doritorilor să intre în program.
Proiectul s-a adresat persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, a celor care practică agricultura de subzistenţă şi a şomerilor. Practic, proiectul îşi propune să aducă o schimbare de mentalitate în rândul locuitorilor comunei Cumpăna şi să îi instruiască despre cum pot să îşi pună singuri o afacere pe picioare, cum să întocmească un CV sau cum să se prezinte în cadrul unei întâlniri oficiale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii