Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:49 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reţeaua de apă şi canalizare nu poate fi finalizată până în 2016 Energia verde, soluţia primarului de la Crucea pentru salvarea bugetului

ro

15 May, 2014 00:00 1848 Marime text
La Crucea, investiţiile continuă, chiar dacă Guvernul trimite veşti proaste în teritoriu. Deşi nu mai sunt bani pentru unele lucrări, primarul face tot posibilul pentru a-şi duce la îndeplinire promisiunile şi pentru a nu le da motive de nelinişte celor care l-au vrut la cârma comunei. „Pot să spun că suntem puţin demoralizaţi că, din lipsă de fonduri, nu putem să continuăm lucrările pe care le avem planificate şi care au fost începute deja.

Este vorba despre lucrările pe Ordonanţa 28, fostă Ordonanţă 7, privind fondurile guvernamentale care trebuiau să ne fie repartizate pentru finalizarea lucrărilor de la reţeaua de apă şi canalizare în satele Gălbiori şi Lumina. Recent, am fost înştiinţaţi că, până în anul 2016, nu sunt bani de finanţare a acestui proiect. Pe mine, personal, aceste veşti mă mâhnesc. A fi primar înseamnă în primul rând a fi om şi a înţelege care sunt nevoile semenilor, iar faptul că văd cum proiectele sunt ţinute pe loc nu îmi dă pace“, susţine învăţătorul care se află în fruntea comunei Crucea, Gheorghe Frigioi. De asemenea, primarul-dascăl a declarat că, în urmă cu puţin timp, au fost demarate lucrările de la Centrul de Informare Turistică, un proiect în valoare de 300.000 de euro. Implementarea acestui proiect implică realizarea şi construirea unui sediu şi dotarea acestuia cu aparatură performantă, necesară pentru informarea turiştilor. De aici, cei interesaţi vor obţine informaţii, de la personal calificat, despre obiective turistice, trasee şi spaţii de cazare. „De asemenea, este în derulare şi un proiect de eficientizare calorică, ce prevede construirea unei centrale eoliene de 30 kw şi a unei staţii de biogaz, energie verde care va asigura alimentarea iluminatului public în comună, reducând astfel considerabil costurile din sectorul energetic. Valoarea întregii investiţii este de aproximativ un milion de euro, iar fondurile sunt asigurate din bani europeni“, a adăugat primarul Gheorghe Frigioi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii