Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reparatii capitale la scoala din Mereni

ro

14 Dec, 2007 00:00 1206 Marime text
1197575774.jpg

Primaria Mereni a inceput reabilitarea scolii din localitate. Este vorba despre un proiect mai vechi al primarului Gheorghe Chiriac pentru care s-au alocat de curand banii necesari.

"Astept aceasta finantare de cinci ani de zile. Este o bucurie mare pentru mine faptul ca s-au alocat fondurile", ne-a declarat primarul comunei. Practic, institutia de invatamant este refacuta aproape in totalitate. Din cladirea veche a scolii s-au pastrat doua clase. Acum se lucreaza la schimbarea acoperisului, a instalatiei electrice, concomitent cu montarea geamurilor termopane si a centralei electrice. Scoala va avea si grupuri sanitare interioare, ce vor fi realizate in concordanta cu standardele europene. Scoala va avea in plus inca o sala de clasa, care se construieste de la fundatie. O echipa formata din aproximativ 40 de muncitori lucreaza din zori si pana la caderea serii pentru ca lucrarea sa fie finalizata cat mai repede cu putinta. Investitia totala se cifreaza la aproximativ 700.000 lei.

Drumuri pietruite in trei localitati

Printre obiectivele realizate pe parcursul anului 2007 de catre primarie se numara finalizarea a patru kilometri de drumuri in localitatile Mereni, Osmancea si Ciobanita. Pietruirea drumurilor intravilane a fost finantata de catre Guvern, iar valoarea fondurilor alocate pentru lucrari a fost de 1.000.000 lei. Administratia locala vrea sa realizeze anul viitor reteaua de alimentare cu apa a comunei. Potrivit primarului Chiriac, in localitatile Osmancea si Mereni exista sistem de alimentare cu apa insa este vechi de peste 40 de ani si din aceasta cauza sunt mari probleme cauzate de intreruperile dese. Valoarea estimativa a proiectului este de 2.800.000 lei, iar primarul vrea sa obtina finantarea de la Guvern, in baza OUG 7/2006 privind dezvoltarea infrastructurii din mediul rural. "la Osmancea vreau sa schimb si conductele, dar vreau sa fac un foraj nou de mare adancime pentru ca in apa exista un nivel ridicat de nitriti", a subliniat primarul. In cazul in care comuna Mereni nu va obtine finantare de la Guvern pentru acest proiect, va incerca sa acceseze fonduri structurale. O alta problema a locuitorilor din Mereni, din cartierul nou situat spre satul Lanurile este lipsa curentului electric. Primarul Gheorghe Chiriac a afirmat ca va face tot ce ii sta in putinta pentru ca energia electrica sa nu mai fie o problema pentru cei care si-au construit gospodarii in acea zona. Edilul a adaugat, insa, ca cei de la Enel vor toti banii pe proiect odata, refuzand plata esalonat. (P)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii