Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reabilitarea străzilor din comuna Cumpăna, prioritatea zero pentru primarul Mariana Gâju

ro

20 Aug, 2015 00:00 2811 Marime text
Pe mai multe alei şi străzi de pe raza comunei Cumpăna se lucrează la reabilitare şi asfaltare. Totul este posibil ca urmare a aprobării, în urmă cu doi ani, de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice Locale, a unui proiect finanţat cu fonduri din bugetul ministerului.

În prezent, se lucrează de zor pe strada Ştefan cel Mare din localitate. Conform proiectului, la definitivarea lucrărilor, strada va avea şase metri lăţime şi va fi asfaltată. Potrivit primarului comunei, ec. Mariana Gâju, lucrarea este cu atât mai importantă cu cât pe 250 de metri lungime au fost atribuite loturi de teren din vechea livadă. „Strada Ştefan cel Mare există de 50 de ani şi nu a fost asfaltată niciodată, excepţie făcând o porţiune“, a spus şefa autorităţii publice locale.

Acest proiect aflat în derulare cuprinde şi realizarea de borduri, trotuarele urmând să aibă o jumătate de metru lăţime.
Comuna Cumpăna are 156 de străzi, ceea ce totalizează 102 kilometri de drum în interiorul localităţii, iar autorităţile vor ca toate să fie reabilitate şi asfaltate, pentru alinierea la standardele europene.

Aşa cum a promis, Primăria Cumpăna face eforturi pentru asfaltarea tuturor străzilor din localitate, drept pentru care a transmis către Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, în vederea validării, asfaltarea a 12,719 km de drumuri comunale.

Drumurile propuse pentru modernizare se află în intravilanul localităţii, pe terenuri ce apar în domeniul public administrat de Primăria comunei Cumpăna, fiind incluse ca drumuri de pământ în Inventarul bunurilor. Străzile şi aleile propuse pentru modernizare sunt: Ciocârliei, Păpădiei, Lujerului, T. Maiorescu, Antenelor, Ion Vodă, Iederei, Migdalului, Prel. Migdalului, Canalului, N. Titulescu, T. Vladimirescu, I.G. Duca, Viforului, Prel. Canalului, Padeş, Răscoalei, Al. Lăpuşneanu, Ştefan cel Mare, D. Cantemir, Burebista, Salcâmului, M. Eminescu, G. Enescu, Th. Palade, L. Rebreanu, I. Creangă, V. Cârlova, N. Labiş, I.A. Bassarabescu, C. Brâncoveanu, Dealul Spirii, Th. Aman, Trandafirilor, Crizantemei şi aleea Dealul Spirii. În total, vor intra în reabilitare 12,719 km de drumuri.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii