Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:57 23 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Puzzle gigantic în faţa sediului Primăriei Cernavodă Locuitorii oraşului, alături de copiii speciali - „Împreună de Ziua Autismului“

ro

03 Apr, 2014 00:00 1746 Marime text
primaria cernavoda, ziua autismului, nevoi speciale, centru terapie cernavodaZiua Internaţională de Conştientizare a Autismului a fost marcată ieri la Cernavodă.

Locuitorii oraşului au fost invitaţi de autorităţile locale să se alăture unui Marş Albastru, pentru a celebra evenimentul şi pentru a promova campania „Împreună de Ziua Autismului“. Centrul de Terapie şi Asistenţă Educaţională Cernavodă, împreună cu Rotary Club şi Primăria Cernavodă, a demarat programul zilei la ora 10.00, la sediul centrului. Practic, ieri, instituţia de asistenţă socială şi-a deschis porţile pentru toţi cetăţenii, care au avut ocazia să viziteze locul în care copiii speciali beneficiază de terapie şi învaţă lucruri noi. De la ora 14.00, vizitatorii şi participanţii la eveniment au pornit în Marşul Albastru. Convoiul a pornit din faţa sediului Centrului de Terapie şi a străbătut oraşul până la destinaţie - piaţeta din faţa Primăriei. Marşul, la care au participat copiii speciali, părinţii, terapeuţii, oficialităţi ale oraşului, dar şi persoane care şi-au dorit să le fie alături, s-a finalizat cu realizarea unui puzzle gigantic. Puzzle-ul astfel realizat a fost de forma unei fundiţe, simbol al campaniei internaţionale de conştientizare a autismului „Creează Albastru de Ziua Autismului”. De altfel, pe tot parcursul evenimentului, în centrul atenţiei au fost copiii cu nevoi speciale, care au avut parte de o sumedenie de activităţi surpriză. Micuţii, dar şi cei mari, s-au bucurat de compania unui clovn colorat, de o plimbare cu poneii şi de alte distracţii pe tobogane gonflabile. De asemenea, toţi cei prezenţi s-au putut destinde privind un spectacol special organizat de către artiştii Casei de Cultură, pe o scenă amplasată în piaţeta din faţa sediului Primăriei.

primaria cernavoda, ziua autismului, nevoi speciale, centru terapie cernavoda

O parte dintre cei veniţi la manifestaţie au dorit să afle mai multe detalii despre ceea ce înseamnă autismul, această afecţiune care le umbreşte copilăria. „În România, la fiecare şapte ore se naşte un copil cu autism, iar aproximativ 30 de mii de persoane suferă de o tulburare din spectrul Autismului TSA. Naţiunile Unite au declarat ziua de 2 aprilie Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, cu scopul de a dinamiza şi coagula eforturile mondiale de promovare a unei mai bune înţelegeri cu privire la nevoile pe care le întâmpină persoanele care suferă de această afecţiune“, spun organizatorii evenimentului de la Cernavodă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii