Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:36 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiecte ambiţioase pentru 2014 Popas pescăresc şi punct de colectare piscicolă la Hârşova

ro

20 Mar, 2014 00:00 2363 Marime text
Administraţia publică locală din Hârşova a obţinut, ieri, ultimul din cele zece avize necesare pentru depunerea unui proiect derulat pe fonduri europene în vederea construirii unui popas pescăresc şi a realizării unui punct de colectare piscicolă. Potrivit declaraţiilor primarului localităţii Hârşova, Tudor Nădrag, este vorba despre un proiect în valoare totală de 300.000 de euro şi presupune construcţia unui popas pescăresc cu debarcader la Dunăre şi cazare şi, aşa cum am menţionat mai sus, a unui punct de colectare piscicolă modern. „Eu zic că este un prim pas din ceea ce ne-am propus pentru perioada următoare, şi anume accesarea unui proiect pentru revitalizarea Portului Hârşova, port aflat la momentul actual în administrarea CNAPDM (Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime) Galaţi, prin Agenţia Brăila.

Problema este însă, în opinia mea, faptul că APDM Galaţi nu are nicio treabă cu acest port. Mai exact, nici nu investeşte în reabilitarea portului turistic, nici nu apără localitatea de inundaţii”, a declarat şeful administraţiei publice locale din Hârşova. Acest proiect va fi depus, conform spuselor primarului Nădrag, peste câteva zile, la Centrul Regional de Plăţi şi Dezvoltare Rurală şi Pescuit 2 Sud-Est Constanţa.
Acest proiect se adaugă celui în valoare de 6 milioane de euro, derulat pe Axa 2 POR, pentru modernizarea şi reabilitarea a aproximativ 10 kilometri de străzi din localitate, proiect al cărui contract de finanţare a fost deja semnat. Urmează, aşa cum a menţionat Tudor Nădrag, scoaterea la licitaţie a lucrării. În pofida faptului că, în ceea ce priveşte acest proiect, termenul de execuţie a lucrărilor este de 18 luni, edilul-şef a mărturisit că speră ca reabilitarea şi modernizarea străzilor să fie finalizate până la sfârşitul acestui an.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii