Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:36 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţii stopate din cauza bugetului local limitat Pregătiri pentru noul an şcolar, la Ciocârlia

ro

09 Jul, 2015 00:00 1005 Marime text
De aproximativ o lună, autorităţile publice locale de la Ciocârlia caută soluţii pentru continuarea lucrărilor privind construcţia a două capele mortuare. Doar cea din satul Ciocârlia de Sus a fost finalizată, în linii mari, pentru cealaltă bugetul local fiind prea limitat. „S-au finalizat lucrările de la prima capelă mortuară, cea din curtea bisericii din Ciocârlia de Sus. Iniţial, intenţionam ca, de îndată ce vom încheia această lucrare, să ridicăm o astfel de construcţie şi la Ciocârlia de Jos. Din păcate, banii de la bugetul local sunt insuficienţi, astfel că am fost nevoiţi să oprim aceste lucrări. Dacă situaţia va persista în aceeaşi direcţie, nu ştiu cum vom chivernisi banii până la sfârşitul anului“, a declarat Traian Dragomir, gospodarul-şef al localităţii. „Capelele pe care le-am proiectat pentru cele două sate nu sunt mari, au suprafeţe de aproximativ 90 de metri pătraţi. Investiţiile pentru ambele construcţii ajungeau la suma de 150.000 de lei. Vom relua lucrările de la capela din Ciocârlia de Jos probabil după rectificarea bugetară“, a adăugat Dragomir.
 
Şi pentru că vara e în toi, iar vacanţa mare este prilejul mult aşteptat pentru lucrările de întreţinere a instituţiilor de învăţământ, aleşii locali au început igienizarea şcolilor. Pe raza comunei Ciocârlia funcţionează, în total, şapte unităţi de învăţământ. Imediat după ce elevii au luat vacanţă, autorităţile locale au şi început lucrări menite să schimbe şi să îmbunătăţească aspectul şcolilor din Ciocârlia de Sus şi din Ciocârlia de Jos. „De obicei, în perioada vacanţei de vară, se efectuează lucrări ample de renovare şi igienizare. Am dispus curăţarea şi pregătirea sobelor de teracotă. Şi spaţiile verzi din jurul sediilor dedicate actului educaţional au fost pregătite, astfel încât, în luna septembrie, şcolile să îşi primească elevii cu braţele deschise“, au declarat reprezentanţi ai Primăriei.
 
În altă ordine de idei, gospodarul-şef a hotărât că problema lipsei unui teren de sport adecvat nevoilor tinerilor şi a unui vestiar trebuie rezolvată numaidecât. „Avem, de câţiva ani, un teren de fotbal omologat, dar, în lipsa vestiarelor, jucătorii şi arbitrii erau nevoiţi să se schimbe în spaţii improvizate sau chiar în maşini. Am terminat de construit spaţiile, am făcut toate lucrările brute, la exterior. Am ajuns acum la finisajele interioare, unde ne-am văzut nevoiţi să ne oprim pentru că, la fel ca la capelele mortuare, s-au terminat banii. Întreaga investiţie pentru a reface complet baza sportivă este imensă pentru noi, însă lucrările de la vestiare ajungeau undeva la 150.000 - 200.000 de lei. Banii pentru acest proiect, la fel ca şi pentru construcţia capelelor mortuare, reprezintă integral fonduri de la bugetul local, tocmai de aceea, fără ajutor de la CJC, despre care ştim că nu mai are cum să ne ajute, şi fără bani de la Guvern, nu ne putem descurca să ducem planurile la bun sfârşit“, a conchis primarul Traian Dragomir.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii