Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pregătiri intense pentru sezonul estival Paradisul verde de la Eforie, întreţinut de autorităţi

ro

12 Jun, 2014 00:00 2010 Marime text
Staţiunea Eforie se pregăteşte pentru a-şi întâmpina turiştii în sezonul estival 2014 aşa cum se cuvine. De aceea, administraţia publică locală a oraşului Eforie a demarat un proces amplu de igienizare şi refacere a spaţiilor verzi, astfel încât urbea să recapete aspectul proaspăt şi primitor cu care s-au obişnuit turiştii. „Au fost plantaţi mai mulţi arbuşti tuya pe strada din spatele sanatoriului din Eforie Nord şi în sensul giratoriu din zona Flamingo din Eforie Nord. De asemenea, a fost reîmprospătat spaţiul verde prin plantarea de pomi în zona gării din Eforie Nord şi în parcul din Eforie Sud. Lucrătorii din cadrul Primăriei Eforie au plantat şi câteva mii de fire de flori în scuarurile sensurilor giratorii ale staţiunii şi în parcuri, astfel încât oraşul să poată primi aşa cum se cuvine turiştii şi să bucure ochiul localnicilor“, a declarat primarul oraşului Eforie, Ion Ovidiu Brăiloiu.

Eforie este una dintre staţiunile de la Marea Neagră care se poate lăuda că respectă spaţiile verzi, natura şi frumuseţea, oazele întinse de verdeaţă fiind unul dintre principalele motive pentru care turişti din toată ţara, dar şi de peste hotare, aleg să îşi petreacă zilele de concediu la mare în frumoasa staţiune. În urmă cu doar câteva luni, într-o statistică realizată de Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, orașul Eforie era prezentat drept localitatea care deţine una dintre cele mai întinse suprafațe de spațiu verde pe cap de locuitor de pe litoral, de peste 26 de metri pătrați.
„În Minivacanţa de Rusalii am avut destul de mulţi turişti, aş putea spune chiar nesperat de mulţi turişti, întrucât sezonul este încă la început. De altfel, suntem nevoiţi să desfăşurăm în această perioadă şi unele lucrări, precum cele de la Faleză sau din parc, însă oamenii trebuie să înţeleagă faptul că, deşi acum poate creăm un mic disconfort, după finalizarea investiţiei tot ei vor fi cei care se vor bucura de realizări, iar oraşul este cel care va avea de câştigat atât la aspect, cât şi la numărul de turişti atraşi către staţiuni“, a adăugat edilul-şef de la Eforie, Ovidiu Brăiloiu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii