Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:54 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii vor lua lecţii de dans şi de canto Pregătiri intense la Grădina pentru Ziua Naţională a României

ro

17 Sep, 2015 00:00 1714 Marime text
Agitaţie mare la Grădina înainte de începutul noului an şcolar! În curtea şcolii generale, unde, pe timp de vară, s-au făcut lucrări de igienizare şi de reabilitare, lucrătorii turnau de zor un covor asfaltic nou, pentru a-i întâmpina pe elevi, pe părinţi şi pe profesori aşa cum se cuvine. „Am făcut unele investiţii. A fost nevoie ca la una dintre sălile de curs să intervenim cu reabilitare completă, am zugrăvit, am schimbat parchetul, jaluzelele. Era nevoie de această investiţie mai mare într-o sală de clasă, celelalte fiind bine puse la punct. De asemenea, am considerat că este nevoie să mărim porţiunea de asfalt din curtea şcolii, astfel că am făcut această mică intervenţie recent“, a declarat primarul comunei, Gabriela Iacobici, pentru ZIUA în judeţ.
 
Şi pentru că şcolile sunt bine puse la punct, primarul Gabriela Iacobici se gândeşte deja la sărbătoarea Zilei Naţionale a României. „Vrem ca în acest an să serbăm Ziua României altfel. Să o sărbătorim aşa cum se cuvine! De aceea, pentru că asta a fost dorinţa celor mici, vom face selecţii pentru o şcoală de dans şi canto, iar cei mai talentaţi dintre ei vor pune în scenă spectacolul de 1 Decembrie. Vrem să organizăm un spectacol mai mare în Căminul Cultural de la Grădina, unde vom avea invitaţi interpreţi de muzică populară din toate zonele ţării, că doar e ziua tuturor românilor. Dar nu aş vrea să dezvălui mai mult despre surprizele pregătite, vă spun doar că va fi un spectacol altfel“, a precizat şefa autorităţii publice locale, Gabriela Iacobici.
 
Nu în ultimul rând, primarul a explicat că, în prezent, se continuă lucrările de reabilitare a gardului bisericii. „Mai avem puţin de lucru şi la gardul bisericii din Grădina, unde facem şi o parcare. Gardul era vechi, din piatră, inestetic. Vom reclădi postamentul gardului, iar partea de sus va fi făcută din fier. Gardurile laterale vor fi realizate din plăci de beton. De asemenea, am decis să construim şi o nouă toaletă“, a mai spus primarul comunei Grădina.

Tot pentru copii, şefa autorităţii publice locale a iniţiat, acum câţiva ani, construirea unui centru de prevenire a abandonului şi a separării copilului de familia sa. Lucrările la acest obiectiv sunt în toi. „Echipa de muncitori lucrează foarte bine. Au ridicat şi etajul superior şi acum au ajuns la montarea acoperişului. Noi avem toată încrederea că lucrările vor fi finalizate la timp şi că rezultatul final va fi unul peste aşteptări“, a conchis primarul Gabriela Iacobici.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii