Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru proiecte sportive sau culturale, administraţia judeţeană are 5,5 milioane de lei CJC oferă fonduri nerambursabile

ro

17 Sep, 2015 00:00 1566 Marime text
Conform unui anunţ publicat în Monitorul Oficial nr. 171 din 9 septembrie 2015, Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) îşi propune să susţină financiar, din fonduri publice, proiectele şi programele cluburilor sportive de drept privat şi ale asociaţiilor pe ramură de sport judeţean, precum şi acţiuni sau programe culturale de interes general, în conformitate cu prevederile bugetare pe anul în curs, în cuantum total de 5.500.000 de lei.
 
Finanţarea proiectelor de către CJC se va realiza în baza prevederilor normativelor în vigoare. Potrivit informaţiilor din Monitorul Oficial, Programul anual de finanţări nerambursabile prevede suma de 3.500.000 de lei pentru proiecte şi programe sportive. Totodată, pentru acţiuni, proiecte sau evenimente culturale de interes public general, programul anual prevede finanţări nerambursabile în valoare totală de 2.000.000 de lei.
 
Cadrul legal fiind precizat, hotărârile de Consiliu Judeţean fiind aprobate în şedinţele din 2 şi 12 septembrie, să vedem cum şi unde se vor duce aceste fonduri nerambursabile. În cadrul „Programului judeţean pentru susţinerea şi promovarea sportului de masă“, banii au fost direcţionaţi doar către trei ramuri sportive: fotbal copii şi juniori - 404.950 de lei, rugby copiii şi juniori - 101.195 de lei, iar pentru alte proiecte ce vizează promovarea sportului de masă în judeţ, programe sau evenimente sportive ale asociaţiilor şi cluburilor paralimpice a fost prevăzută suma de 427.249 de lei.

Menţionăm că proiectele în baza cărora vor putea fi obţinute finanţările nerambursabile de la CJC vor putea fi depuse începând de astăzi, până la 1 octombrie, ora 15.00, iar selecţia şi evaluarea va avea loc a doua zi , la ora 10.00, la sediul Direcţiei Cultură, sport, turism şi sănătate din cadrul CJC, cu sediul pe aleea Magnoliei nr. 2. După cum se poate observa, CJC a redus termenul de depunere la jumătate, motivul invocat fiind „necesitatea de demarare a proiectelor asociaţiilor şi fundaţiilor nonprofit din judeţul Constanţa care solicită finanţare de la bugetul local, întrucât competiţiile sportive sunt deja în desfăşurare“.

Bani pentru evenimente culturale

În cadrul şedinţelor CJC menţionate anterior au fost aprobate şi alte două hotărâri, care, împreună cu prevederile legale în vigoare, permit administraţiei judeţene să aloce finanţări nerambursabile pentru acţiuni, proiecte sau evenimente culturale de interes public, general, regional sau judeţean. Concret, cele două milioane de lei vor fi alocate de CJC pe două direcţii: pentru Sărbătoarea Crăciunului s-au prevăzut 250.000 de lei, iar pentru alte proiecte şi evenimente culturale a fost direcţionată suma de 1.750.000 de lei.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii