Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:36 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrări stopate din cauza bugetului redus La Ciocârlia se caută soluţii pentru finalizarea construcţiei unei capele mortuare

ro

25 Jun, 2015 00:00 2119 Marime text

Un primar care preferă să nu iasă în evidenţă, dar care face tot ce îi stă în putinţă pentru ca proiectele pentru comunitate să fie transpuse în realitate este gospodarul-şef al comunei Ciocârlia, Traian Dragomir. De câteva săptămâni, autoritatea publică locală a demarat lucrările pentru construcţia a două capele mortuare în Ciocârlia de Jos şi Ciocârlia de Sus. „S-au finalizat lucrările de la prima capelă mortuară, cea din curtea bisericii din Ciocârlia de Sus. Iniţial, intenţionam ca, de îndată ce vom încheia această lucrare, să ridicăm o astfel de construcţie şi la Ciocârlia de Jos. Din păcate, banii de la bugetul local sunt insuficienţi, astfel că am fost nevoiţi să oprim aceste lucrări. Dacă situaţia va persista în aceeaşi direcţie, nu ştiu cum vom chivernisi banii până la sfârşitul anului“, a declarat gospodarul-şef. „Capelele pe care le-am proiectat pentru cele două sate nu sunt mari, au suprafeţe de aproximativ 90 de metri pătraţi. Investiţiile pentru ambele construcţii ajungeau la suma de 150.000 de lei. Vom relua lucrările de la capela din Ciocârlia de jos probabil după rectificarea bugetară“, a adăugat Dragomir.
 
În altă ordine de idei, pentru că aşteptarea nu face casă bună cu evoluţia, primarul a hotărât că problema lipsei unui teren de sport adecvat nevoilor tinerilor şi a unui vestiar trebuie rezolvată numaidecât. Pentru că vechile baze sportive s-au degradat, o serie de investiţii vizează transformarea acestora şi a terenurilor de sport din localitate într-o bază sportivă modernă, la standarde europene. Începute acum câteva luni, lucrările pentru modernizarea vestiarelor au fost oprite de asemenea. Motivul e acelaşi: lipsa banilor. „Avem, de câţiva ani, un teren de fotbal omologat, dar, în lipsa vestiarelor, jucătorii şi arbitrii erau nevoiţi să se schimbe în spaţii improvizate sau chiar în maşini. Am terminat de construit spaţiile, am făcut toate lucrările brute, la exterior. Am ajuns acum la finisajele interioare, unde ne-am văzut nevoiţi să ne oprim pentru că, la fel ca la capelele mortuare, s-au terminat banii. Întreaga investiţie pentru a reface complet baza sportivă este imensă pentru noi, însă lucrările de la vestiare ajungeau undeva la 150.000 - 200.000 de lei. Banii pentru acest proiect, la fel ca şi pentru construcţia capelelor mortuare, reprezintă integral fonduri de la bugetul local, tocmai de aceea, fără ajutor de la CJC, despre care ştim că nu mai are cum să ne ajute, şi fără bani de la Guvern, nu ne putem descurca să ducem planurile la bun sfârşit“, a declarat primarul Traian Dragomir.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii