Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţii pentru o dezvoltare durabilă, la Ovidiu Poiana, primul sat din Dobrogea branşat la reţeaua de gaze

ro

16 Oct, 2014 00:00 3072 Marime text


La Ovidiu, proiectele administraţiei locale încep să prindă contur. Treptat, visul locuitorilor de a avea un parc demn de aprecierea turiştilor devine realitate, transpunându-se din plan în teren.


În oraşul Ovidiu va fi amenajat unul dintre cele mai frumoase parcuri, o promite chiar primarul George Scupra. Parcul va fi realizat la standarde europene şi va deschide noi perspective pentru locuitori, urmând a fi situat la doar câţiva kilometri de Constanţa şi de staţiunea Mamaia, astfel că de investiţie se vor bucura şi turiştii, nu doar localnicii. Amenajat în apropierea Insulei Ovidiu, parcul va avea aproximativ 6.000 de metri pătraţi. „Am trecut deja de faza vizitei în teren, peste câteva zile vom semna contractul de finanţare a proiectului. Investiţia se ridică la aproximativ 1,8 milioane de euro, iar partea de cofinanţare a Primăriei este de 1%“, a declarat primarul oraşului Ovidiu, George Scupra. Pe lângă oportunităţile turistice pe care le implică investiţia, parcul din Ovidiu este un proiect de suflet al edilului-şef George Scupra, care vrea să le asigure locuitorilor din oraşul în fruntea căruia se află condiţii de viaţă similare celor de care au parte constănţenii. Zona verde a viitorului parc va fi  înfrumuseţată de arbori şi arbuşti. Bineînţeles, pentru ca oamenii să se poată bucura de privelişte, vor fi montate şi bănci, precum şi mese de şah. O fântână arteziană va fi locul spre care vor duce toate aleile pietonale.

Poiana, primul sat din Dobrogea branşat la reţeaua de gaze

În altă ordine de idei, primarul George Scupra a declarat că, în cel mai scurt timp, va demara şi proiectul de branşare a satului Poiana la reţeaua de gaze naturale. „Poiana va fi primul sat din Dobrogea, iar când spun sat mă refer la un sat care nu este centru de comună, care va fi complet branşat la reţeaua de gaze naturale. Aşteptăm o ofertă potrivită de la Petroconst pentru a demara lucrările“, a precizat edilul-şef George Scupra. Acesta a adăugat că lucrarea implică eforturile a trei entităţi: „Pe de-o parte, sunt cei de la Congaz, care vin şi introduc conducta. Apoi, sunt cei de la Petroconst, care fac legăturile şi lipiturile la reţea, iar Primăria va contribui la întregirea procesului, turnând nisip şi etanşând lucrările. Ulterior, se vor face şi asfaltările, acolo unde este cazul.“
De asemenea, este de notorietate faptul că primarul este prietenul sportivilor, îndemnându-i pe locuitorii oraşului să facă mişcare. De aceea, săptămâna aceasta, edilii oraşului i-au premiat pe membrii echipei de rugby sub 14 ani, care a cucerit titlul de campioană naţională, cu ocazia unei festivităţi desfăşurate la Centrul Cultural Ovidiu. Cei 25 de rugbyşti şi antrenorul Bogdan Cristea au fost premiaţi luni cu suma totală de 27.500 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii