Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:23 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţie pentru mai mult de o viaţă Cimitir împrejmuit cu panouri de gard zincate, la Rasova

ro

02 Oct, 2014 00:00 2736 Marime text


Dobrogea, pământ străvechi, încărcat de istorie, are sub pământ tot atâţia oameni câţi sunt şi pe pământ, cum spunea recent un primar constănţean.

Necropolele devin tot mai aglomerate şi de aceea şefii administraţiilor locale sunt nevoiţi să le mărească. Sau să înfiinţeze altele noi. Noul primar al comunei Rasova, Alexandru Dorel, a fost nevoit să mărească suprafaţa cimitirului ortodox vechi, care era deja supraaglomerat. „Cimitirul are cel puţin un secol vechime, iar oamenii cu greu mai pot găsi un loc de veci pentru a-şi înhuma morţii. Este o comună cu aproximativ 4.000 de suflete şi cam 50 de oameni mor în fiecare an. E drept, nu e un lucru de ispravă, dar acesta este cursul vieţii“, a declarat primarul comunei Rasova, Dorel Alexandru.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor oamenilor, gospodarul-şef a inițiat proiectul de construire a unui cimitir nou. „Am găsit de cuviinţă să fie amplasat la intrarea în comună, unde există un teren de aproximativ 1,5 hectare. Pentru a nu mai exista un haos, aşa cum s-a practicat până acum, cimitirul va fi sistematizat, vor fi făcute alei pietonale pavate astfel încât oamenii să ajungă mai uşor să se deplaseze eficient printre cele aproximativ 100 de locuri de veci. Am depus acte pentru a obţine toate avizele necesare, astfel încât să nu avem probleme pe viitor“, a mai spus Alexandru Dorel. Tot primarul a adăugat şi faptul că pentru împrejmuirea cimitirului s-au cheltuit aproximativ 80.000 de lei, bani de la bugetul local. „Împrejmuirea se face cu gard de plasă. Aproximativ 800 de metri liniari de gard au fost achiziţionaţi“, a declarat liderul administraţiei locale de la Rasova.

Confort pentru sportivi

Nu doar cimitirul s-a împrejmuit cu astfel de plăci de gard, ci şi terenul de fotbal. „Pentru terenul de fotbal am alocat 40.000 de lei. Şi aici este vorba de achiziţia a 380 de metri liniari de gard din plasă. Dar sportivii merită. Avem două echipe de fotbal - Danubius Rasova şi Voinţa Cochirleni, care au obţinut rezultate foarte bune, cu care ne mândrim, în liga a V-a“, a precizat gospodarul-şef Alexandru Dorel.

De asemenea, primarul a declarat şi că enoriaşii din Cochirleni vor avea, la iarnă, un loc de rugăciune mai confortabil. „Pentru Biserica din Cochirleni, care poartă hramul Sfântului Dumitru, am alocat 112.000 de lei, pentru a executa lucrări de care era mare nevoie. Astfel, am montat parchet, căci gresia ar fi ţinut rece pe timpul iernii, şi am pus şi centrală, astfel încât oamenii care vin negreşit la rugăciune să nu sufere din cauza frigului“, a adăugat şeful autorităţii locale de la Rasova.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii