Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:52 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvidul, personajul principal al evenimentului Festivalul pescarului - Eforie, un eveniment pus la cale pentru vara ce vine

ro

11 Dec, 2014 00:00 2567 Marime text
Primăria oraşului Eforie se pregăteşte pentru organizarea unui nou festival în localitate. Evenimentul le este dedicat, nici mai mult nici mai puţin... pescarilor. Administraţia publică locală a oraşului Eforia a obţinut banii cu sprijinul Uniunii Europene. Noul proiect aflat în atenţia Primăriei este intitulat „Festivalul pescarilor - Eforie“ şi este un proiect finanţat prin Programul Operaţional pentru Pescuit.

Potrivit edilului-şef al oraşului Eforie, Ion Ovidiu Brăiloiu, contractul a fost semnat săptămâna trecută şi are ca obiective îmbunătăţirea percepţiei în rândurile comunităţii cu privire la importanţa economică şi culturală a pescuitului, promovarea pescuitului şi a artei culinare tradiţionale la nivel naţional, prin organizarea şi derularea a două ediţii ale Festivalului Pescarilor, precum şi informarea şi educarea comunităţii şi a turiştilor cu privire la particularităţile pescuitului în zonă.
Proiectul vine după ce, conform edilului-şef, în acest an s-au înregistrat, în cele două staţiuni, Eforie Nord şi Eforie Sud, cea mai importantă creştere economică şi turistică din ultimii ani. „Cel puţin aşa reiese din câte am văzut în cifrele oficiale publicate de specialiştii din turism. Aşteptăm să vedem dacă realitatea din hârtii se concretizează cu realitatea din teren“, a mai spus primarul.

În ceea ce priveşte festivalul pescarilor, acesta se va derula pe parcursul a trei zile, timp în care vor avea loc o serie de activităţi menite să aducă în prim-plan importanţa pescuitului la nivel local. „Se vor organiza concursuri de pescuit sportiv, seminarii cu specialişti în domeniul pescuitului, protecţiei şi conservării resurselor naturale, o expoziţie, degustări şi concursuri gastronomice şi diverse activităţi educative. Nu vor lipsi nici concertele şi spectacole de dansuri tradiţionale din zona Dobrogei. Cum guvidul este preferatul pescarilor amatori de pe litoral, acţiunea se va organiza după perioada de prohibiţie, adică undeva în luna iunie. Concret, proiectul are in vedere o campanie de informare la nivel naţional şi realizarea unui studiu privind importanţa pescuitului pentru comunitate. Valoarea totală estimată a proiectului este de 1.251.680,80 lei“, a explicat primarul Ion Ovidiu Brăiloiu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii