Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:13 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu sprijinul unor oameni de afaceri turci Comuna Grădina va avea o nouă geamie

ro

23 Jun, 2016 00:00 1770 Marime text


Singurul primar din judeţul Constanţa care a obţinut încă un mandat în fruntea administraţiei publice locale cu 100% din voturi, Gabriela Iacobici, spune că nici după alegeri nu va lua o pauză de la proiectele privind dezvoltarea comunei. Astfel, la Grădina vor începe lucrările privind construcţia unei noi săli de sport pentru şcoala generală.
 

„Pentru această investiţie avem bani de la Consiliul Judeţean Constanţa. Este vorba de 100.000 de euro, iar lucrările vor începe după ce copiii şi cadrele didactice vor lua vacanţă. Sperăm ca noul an şcolar să vină pentru micuţi cu acest dar din partea noastră. Va fi o sală unde nu se vor face doar orele de educaţie fizică, ci va servi şi ca spaţiu pentru diferite activităţi, serbări, baluri, ore festive şi altele asemenea“, a declarat şefa autorităţii publice locale.

 
Tot pentru copii, Primăria Grădina s-a îngrijit să le ofere elevilor, la final de an, cărţi, ca premiu pentru rezultatele obţinute.


 

„Am oferit cărţi tuturor copiilor. Desigur, premianţilor le-am oferit drept recompensă pentru sârguinţa lor mai multe cărţi, dar fiecare copil a primit câte o carte, pe care sperăm să o lectureze cu plăcere în timpul vacanţei“, a adăugat primarul.

 
Alte veşti bune au sosit la Grădina din partea comunităţii musulmane. Aici se va construi o geamie nouă, prin bunăvoinţa unor oameni de afaceri şi a Muftiatului Cultului Musulman.
 

„Luna trecută, când am inaugurat noul gard al cimitirului musulman, am avut ca oaspeţi mai mulţi oameni de afaceri turci, pe consulul Republicii Turcia la Constanţa, pe muftiul Cultului Musulman în România. Au rămas impresionaţi de faptul că noi, cu puterile noastre reduse, am reuşit să facem ceva şi pentru comunitatea mică de musulmani pe care o avem în localitate. Astfel că, atunci când au văzut geamia, veche şi dărăpănată, au decis să ne ajute, şi astfel că ne vor construi o geamie nouă. Lucrările au început de câteva zile. Consulatul Turc a semnat deja contractul, iar cele 30 de familii de musulmani vor avea, peste câteva luni, un nou loc de rugăciune“, a declarat primarul Gabriela Iacobici.

 
În altă ordine de idei, primarul ne-a spus că lucrările de la noul centru de agrement de la Cheia au ajuns la final. Însă inaugurarea va avea loc ceva mai târziu. „Vrem să îl inaugurăm alături de copii, acum, în perioada vacanţei. Să organizăm o mică petrecere pentru ei, cu prăjiturele, sucuri, baloane. Am vrut să facem aici un spaţiu complex, unde să se bucure de timpul liber atât copiii, cât şi părinţii“, a conchis primarul Gabriela Iacobici.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii