Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:32 18 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu bani obţinuţi prin PNDL sau din bugetul local Peste 50 de străzi din comuna Cumpăna vor fi asfaltate

ro

29 Jun, 2017 00:00 1657 Marime text
Infrastructura rutieră dă bătăi de cap primarilor din mediul rural. Anual, cu finanţări obţinute cu greu sau cu bani alocaţi din bugetul local, aceştia încearcă să reabiliteze drumurile.
 
Dezvoltarea unei localităţi este asigurată, printre altele, şi de starea drumurilor. Iată de ce, imediat ce vremea a permis, administraţia publică locală din comuna Cumpăna a reluat lucrările de execuţie care se realizează în cadrul proiectului „Modernizare drumuri în comuna Cumpăna, judeţ Constanţa, 12,7 km“. Traseul, în lungime de 12.719 m, cuprinde 36 de străzi ce asigură circulaţia în intravilanul comunei. Potrivit autorităţilor locale, străzile pe care se lucrează sunt: Ciocârliei, Păpădiei, Lujerului, T. Maiorescu, Antenelor, Ion Vodă, Iederei, Migdalului, Prel. Migdalului, Canalului, N. Titulescu, T. Vladimirescu, I.G. Duca,  Viforului, Prel. Canalului, Padeş, Răscoalei, Al. Lăpuşneanu, Ştefan cel Mare, D. Cantemir, Burebista, Salcâmului, M. Eminescu, G. Enescu, Th. Palade, L. Rebreanu, I. Creangă, V. Cârlova, N. Labiş, I. A. Basarabescu, I.C. Brâncoveanu, Dealul Spirii, Th. Aman, Trandafirilor, Crizantemei şi aleea Dealul Spirii.
 
„Acest proiect a fost demarat în luna martie a anului trecut, iar după încheierea perioadei nefavorabile asfaltărilor (din 15 noiembrie până în 15 martie), l-am reluat. Este un proiect necesar pentru localitate şi aşteptat de oameni, iar efectuarea lucrărilor este susţinută financiar de la bugetul de stat, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), aprobat prin OUG 28/2013, cu modificările şi completările ulterioare“, a menţionat primarul comunei Cumpăna, economist Mariana Gâju. Valoarea totală a acestei investiţii este de 11.680.311 lei, inclusiv TVA.
 
Tot prin PNDL se vor moderniza şi drumurile de acces la Campusul Şcolar, ce include opt kilometri de drum, mai precis, efectuarea de lucrări de asfaltare pe 17 străzi, iar valoarea totală a proiectului a fost evaluată la 7.034.898 de lei.

Lucrări finanţate din fonduri proprii        

În paralel, prin intermediul altui proiect, se lucrează şi la modernizarea şi asfaltarea străzilor Mioriţei, Vlad Ţepeş şi Narcisei, lucrări ce cuprind 1,4 kilometri de drum. Spre deosebire de celălalt proiect, acesta a fost demarat la finele lunii mai, este finanţat cu bani din bugetul local al comunei şi are ca perioadă de execuţie şi definitivare trei luni. În ceea ce priveşte acest proiect, primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, a menţionat că valoarea totală a lucrărilor, inclusiv TVA, se ridică la suma de 1.796.860,92 de lei.
 
Sursa foto: Facebook
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii