Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concursul Regional FRFK e gata de start Dan Radu - „În oraşul Ovidiu se investeşte cu adevărat în sport“ (galerie foto)

ro

12 Feb, 2015 00:00 2484 Marime text
Sala Sporturilor din Ovidiu va găzdui, sâmbătă, 14 februarie, cu începere de la ora 12.00, Concursul Regional al Federaţiei Române de Freestyle - Kickboxing. Întrecerea va avea loc în organizarea FRFK, a clubului Kickbox Columna Constanţa şi a oraşului Ovidiu (primar, George Scupra).
 
Participă sportivi din patru judeţe, Constanţa, Tulcea, Brăila şi Galaţi, iar până ieri îşi anunţaseră prezenţa 146 de luptători, de la 11 cluburi. Vor participa atât băieţi, cât şi fete, care se vor întrece la Light-Contact, Kick-Light şi K-1. De asemenea, vor fi şi invitaţi de la Bucureşti. „Am ales Ovidiu pentru că în acest oraş am găsit o deschidere deosebită pentru sport şi mult sprijin din partea autorităţilor locale. Nu mi-a venit să cred, m-a uimit. Mi se pare normal să continuăm cu aceşti oameni (care ne-au întins o mână când aveam nevoie) şi în organizarea altor întreceri. Suntem în discuţii foarte avansate cu Primăria Ovidiu pentru organizarea aici a Campionatului Naţional K-1“ a declarat Mihai Isop, director general în divizia profesionişti a FRFK şi director zonal în divizia amatori. Întrecerea de sâmbătă este prima oficială găzduită de Ovidiu în acest an. „Suntem foarte încântaţi că acest concurs se desfăşoară la Ovidiu, într-o sală nouă, aş spune, pentru că s-au investit foarte mulţi bani în ea. Sperăm ca pe viitor să aducem în oraşul nostru şi Campionatul Naţional FRFK. Avem în plan să găzduim mult mai multe întreceri, pentru că în sportul din oraşul Ovidiu se investeşte cu adevărat“, a spus şi Dan Radu, reprezentantul clubului sportiv din Ovidiu. 

 Vor fi 7-8 partide explozive

Spectatorii beneficiază de intrare liberă la competiţie, iar Mihai Isop se aşteaptă la o asistenţă numeroasă. Între orele 12.00 şi 14.00, se vor desfăşura meciurile de pe saltea, iar între 14.00 şi 18.00 - cele din ring. La K-1, sportivii între 10 şi 15 ani se vor lupta în sistem Low-Kick (fără lovituri cu genunchiul şi fără clinci), iar de la 15 ani în sus se va concura la K-1 curat. „Asemenea competiţii ne ajută să creştem valoarea sportivilor şi să descoperim noi talente. Câştigătorii meciurilor de seniori de la K-1 vor evolua apoi la întrecerea profesionistă FRFK de la Galaţi. Vă daţi seama că vor fi meciuri frumoase, pentru că toţi vor să ajungă în divizia pro. Vor participa şi în jur de 30 de fete. Avem invitată o sportivă celebră, Diana Irena Belbiţă. Cei care câştigă merg mai departe, sunt susţinuţi de Federaţie la campionatele naţionale şi internaţionale. Dintre luptătorii constănţeni cunoscuţi i-aş aminti, printre alţii, pe Robert Andrei Isop, câştigător în 2013 şi 2014 al Judgement Day, învingător la Campionatele Naţionale FRFK şi FRAMC, locul 5 la Campionatul Mondial WAKO; Eduard Chelariu (locul 5 la Campionatul Mondial WAKO); Florin Aldea (un sportiv de-al meu); Andi Călin. Mai sunt şi alţii, dar încă nu am acceptul antrenorilor lor de a-i menţiona. Vor fi surprize în ring. Vom avea 7-8 partide explozive. Una dintre ele este cea dintre Victor Toma (de la Sakura Constanţa) şi Florin Aldea (de la Columna). Sperăm să iasă un meci frumos“, a mai spus Mihai Isop.

 Primarul Mariana Gâju i-a ajutat pe luptătorii de la Cumpăna

 La Ovidiu, vor evolua şi 11 sportivi cu vârsta cuprinsă între 10 şi 19 ani de la CS Victoria Cumpăna, care a înfiinţat de câteva luni şi secţia de kick-boxing. „Suntem la început, am luat fiinţă acum patru luni. La Cumpăna nu aveam secţie de kick-box. Ca sportiv, mă antrenam la clubul de la Tuzla şi îmi era greu cu transportul. M-am gândit să dezvoltăm şi la Cumpăna această ramură. Primarul Mariana Gâju ne-a ajutat să ne înfiinţăm şi am deschis sala. Acum avem 24 de sportivi. Competiţia de la Ovidiu este prima la care participăm. Ne-am gândit că ar fi bine să începem cu o întrecere regională, la care vor veni mai mulţi începători. Va fi bine pentru ei în ce priveşte acumularea de experienţă, după care vor veni concursurile la nivel naţional. Sâmbătă, dorim să ieşim cât mai mult în evidenţă, dar asta va ţine şi de emoţii“, a declarat Alexandru Călin, instructor la Victoria Cumpăna, care va şi concura la Ovidiu. „Recent, am făcut o vizită la Cumpăna şi am rămas plăcut impresionat de ce am găsit acolo. Nu mă aşteptam să văd sportivii la un nivel aşa de ridicat după doar patru luni“, a arătat Mihai Isop.  

 Cel mai mic participant încă nu a împlinit cinci ani

 Cel mai mic sportiv care va intra în concurs la Ovidiu, un reprezentant al CSO Pantelimon, nu a împlinit încă cinci ani. Cel mai în vârstă luptător este un bucureştean de 41 de ani. „Cât poate să înţeleagă sau cât poate lupta un copil de cinci ani? Pentru ei contează atmosfera, faptul că stau între colegi. Lupta e uşor spre joacă. La Campionatul Naţional s-au înregistrat episoade amuzante cu copii de aceste vârste. Unul şi-a pierdut totoşul, altuia i-a sărit mănuşa, unii s-au supărat şi nu au mai vrut să lupte, plecând şi lăsându-i pe arbitri cu buza umflată. Atenţie însă la veteranul competiţiei, bărbatul de 41 de ani, pentru că face lucruri uimitoare în ring“, a punctat Mihai Isop.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii