Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:09 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comuna Gradina are propria autoutilitara de pompieri

ro

02 Nov, 2007 00:00 1400 Marime text
1193948110.jpg

Comuna Gradina, una dintre cele mai proaspat infiintate din judet, se dezvolta pe zi ce trece. Primarul Ion Melcea a invatat sa se autogospodareasca.

A inceput cu lucruri marunte, dar foarte necesare unei comune. Astfel, autoritatea locala a achizitionat o autoutilitara de pompieri la mana a doua, care este gata sa intervina in orice moment. In caz de nevoie, masina este pusa si la dispozitia altor localitati din jur. "Din echipa autoutilitarei fac parte sase oameni, care intervin prompt in caz de incendiu. Lor li se mai adauga si voluntarii din comuna. Am avut solicitari si din partea localitatilor cu care ne invecinam si mergem de cate ori ni se solicita ajutorul", ne-a declarat primarul Ion Melcea, care a adaugat ca primaria nu cere nimic in schimb, doar contravaloarea combustibilului folosit pentru deplasarea la fata locului. Alte realizari ale administratiei locale sunt caminul cultural de la Cheia si gradinita pentru renovarea carora s-au primit de la Guvern sapte, respectiv sase milioane de lei.

Cheile Dobrogei vor fi incluse intr-un circuit turistic

Zona in care este asezata Gradina, cu satele componente Casian si Cheia, este de o frumusete rara, fiind marginita in partea de sud de vestitele Chei ale Dobrogei. Formate din calcar jurasic, cu multe pesteri si forme de relief interesante, Cheile Dobrogei constituie o atractie pentru turisti. De aceea, Primaria Gradina intentioneaza sa valorifice la maximum potentialul zonei. Ion Melcea ne-a declarat ca vrea sa includa manastirile din zona, Cheia si Casian, intr-un circuit turistic transfrontalier romano-bulgar. In acest sens, primarul a si purtat discutii cu autoritatile locale de la Balcic, Bulgaria. "Sunt multe lucruri de vazut in aceasta zona. La Cheia exista un asezamant arheologic vechi de sase mii de ani, pe care intentionam sa-l transformam in muzeu", a afirmat primarul Ion Melcea. De altfel, in apropiere mai sunt si alte obiective de vizitat, precum Manastirea Colelia, vechi asezamant de cult de origine nemteasca, aflat acum in reconstructie si muzeul din Pantelimonu de Sus. (P)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii