Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:28 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Capela mortuară din Ciocârlia de Sus, finalizată Educaţia şi asfaltarea, prioritare în Ciocârlia

ro

20 Oct, 2016 00:00 1952 Marime text
Traian Dragomir, din fruntea administraţiei locale a comunei Ciocârlia, continuă investiţiile într-unul dintre cele mai importante domenii: educaţia. Pe lista de priorităţi a primăriei s-au aflat, în ultima vreme, investiţiile în şcolile şi grădiniţele comunei. În ultimele două luni, toate şcolile şi grădiniţele au avut parte de intervenţii de reabilitare. Mai mult decât atât, unităţile de învăţământ au fost alimentate şi cu combustibil, pentru ca, odată cu debutul sezonului rece, copii să nu tremure de frig în bănci.

„Acum montăm centrala pentru şcoala din satul Ciocârlia de Sus şi vrem să conectăm clădirea la utilităţi. Vorbim de fosta Şcoală Tătară din comună, dar renovată. Are două săli de clasă, însă instituţia a fost readusă la standarde moderne. În această clădire, nu învaţă niciun copil încă, pentru că nu a fost dată în folosinţă, lucru ce se va întâmpla cât de curând”, a afirmat, optimist, primarul Traian Dragomir. Şcoala a fost renovată cu fonduri puse la dispoziţie de Banca Mondială şi cu ajutorul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa.

Un alt proiect important pentru Traian Dragomir este cel care face referire la asfaltarea a 12 kilometri de drumuri din comună. Autoritatea publică locală a solicitat, în urmă cu câteva luni, două milioane de euro de la Guvern, însă răspunsul Executivului nu a venit nici până acum. Reprezentanţii administraţiei susţin că nici măcar nu ştiu dacă proiectul a rămas în evaluare la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Un alt proiect al administrației locale este în plină desfășurare. Acesta vizează construirea unei capele mortuare de 90 de metri pătrați în satul Ciocârlia de Jos. De altfel, un proiect asemănător, pentru construirea unei capele mortuare de aceleaşi dimensiuni în localitatea Ciocârlia de Sus, a fost deja finalizat. Pentru capela mortuară din Ciocârlia de Jos, fondurile s-au terminat însă, iar proiectul a rămas… în stand-by. Pentru ambele capele mortuare, administraţia a prevăzut o investiție de la bugetul local de aproximativ 150.000 de lei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii