Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:55 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile a două proiecte cu finanţare europeană nerambursabilă pentru oraşul Techirghiol

ro

26 Oct, 2017 00:00 2520 Marime text
Oraşul Techirghiol este în plină transformare, iar pe agenda de lucru a primarului localităţii, Iulian Constantin Soceanu, sunt numeroase proiecte, precum şi demersuri menite să sporească veniturile la bugetul local.
 
Administraţia locală a oraşului Techirghiol are în vedere implementarea mai multor proiecte pe care edilul-şef vrea să le realizeze fie pe fonduri guvernamentale, fie cu bani atraşi de la Uniunea Europeană. „Momentan, aşteptăm de pe o zi pe alta să fim contactaţi de reprezentanţi ai Ministerului Fondurilor Europene în vederea semnării contractului de finanţare a unui proiect în valoare de 3.600.000 de euro“, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, primarul oraşului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu.
 
Prin realizarea acestui proiect se va acţiona atât asupra infrastructurii rutiere a staţiunii, cât şi în ceea ce priveşte siguranţa localnicilor şi a turiştilor veniţi aici în vacanţe sau pentru a-şi trata anumite afecţiuni. „Aproape 75% din proiect este dedicat modernizării unor străzi din localitate, dar va permite şi dotarea cu mobilier urban a zonei centrale de pe faleza oraşului nostru cu bănci şi coşuri de gunoi. De asemenea, tot prin acest proiect vom reuşi să montăm un sistem de monitorizare video, precum şi montarea unui sistem de Wi-Fi gratuit. Totodată, în proiect am inclus şi realizarea unui spaţiu destinat persoanelor care doresc să desfăşoare activităţi fizice în aer liber. Va fi un parc special pentru asta, deoarece, după cum ştiţi, în staţiunea noastră vin numeroase persoane cu anumite afecţiuni, iar mişcarea în aer liber le este recomandată de către medicii curanţi“, a explicat şeful administraţiei locale din Techirghiol.

Efectele extinderii sistemului de monitorizare video 

Trebuie să menţionăm faptul că atât sistemul de monitorizare video, cât şi reţeaua Wi-Fi gratuită vor viza doar zona centrală a oraşului. De altfel, potrivit primarului Iulian Constantin Soceanu, un sistem de monitorizare video există deja şi acoperă principalele zone şi pe cele mai aglomerate ale urbei. „Vreau să vă spun că, după montarea primului sistem de monitorizare video, în oraş nivelul infracţional a scăzut foarte mult, iar cei de la Poliţia Naţională, cu ajutorul camerelor noastre video, au reuşit să identifice autorii unor fărădelegi. Deci, este foarte benefic şi mă bucur că vom putea extinde acest sistem de monitorizare video“, a menţionat Iulian Constantin Soceanu.
 
Proiectul despre care ne-a vorbit edilul-şef a fost depus pe POR Axa 7.1, o axă destinată doar staţiunilor balneare. Acesta a trecut de faza de eligibilitate, iar administraţia publică locală aşteaptă semnarea contractului de finanţare. „Între timp, pe aceeaşi axă de finanţare, noi am mai depus un proiect care va deservi strada Lacului. Este o stradă nouă din localitate, care face parte dintr-un nou cartier turistic. Vreau să dezvolt acea zonă deoarece, când strada respectivă va fi dotată cu toate utilităţile necesare, va exploda din punctul de vedere al investiţiilor imobiliare. Dezvoltarea zonelor turistice ale oraşului reprezintă o prioritate mine“, a concluzionat primarul unităţii administrativ-teritoriale Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii