Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:06 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asfaltarea, un proiect pierdut în eter?! Se caută soluţii pentru construcţia unei cantine sociale la Ciocârlia

ro

07 Apr, 2016 00:00 1244 Marime text


Situată la o distanţă de 30 de kilometri de municipiul Constanţa, comuna Ciocârlia pare totuşi uitată de lume. Administraţia publică a localităţii susţine că, de ani buni, comuna nu primeşte fonduri pentru proiectele pe care le iniţiază şi nici măcar pentru cele aflate în desfăşurare, ceea ce pare să îi aducă la disperare pe aleşii locali.
 
Un proiect pe care administraţia locală îl vedea deja ca pe un vis împlinit era reprezentat de integrarea a trei elemente de bază în infrastructura comunei.
 

„Vorbim de un proiect care urma să integreze: asfaltarea comunei, construcţia unei cantine sociale şi organizarea unor cursuri de dans popular. Prin urmare, investiţii în domenii ca asistenţa socială, infrastructură rutieră şi cultură. Din păcate, nu s-a putut. A rămas un vis neîmplinit al administraţiei locale“, a declarat primarul comunei, Traian Dragomir.

 
Pentru asfaltarea comunei, autoritatea publică locală a solicitat, în urmă cu câteva luni, două milioane de euro de la Guvern, însă răspunsul Executivului nu a venit nici până acum. Administraţia se plânge că nici măcar nu ştie dacă proiectul a rămas în evaluare la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).


 
Un alt proiect care ar fi trebuit să fie implementat viza înfiinţarea unei cantine sociale, care urma să asigure, zilnic, o masă caldă pentru pensionarii comunei. Administraţia a renunţat la acest proiect, cel puţin pentru moment, motivul fiind acelaşi: lipsa banilor.
 
Totuşi Primăria Ciocârlia are şi veşti bune. La finalul acestei luni, baza sportivă din localitate ar urma să devină operaţională. Potrivit reprezentatului Primăriei, constructorii amenajează, la această oră, gazonul sintetic şi lucrează la finisajele interioare.
 
Pentru sărbătorile pascale, autorităţile locale au alocat de la buget 30.000 de lei, urmând ca din această sumă să fie cumpărate 600 de pachete, care ar urma să fie alocate pensionarilor, dar şi persoanelor defavorizate din comună. Pachetele vor conţine un pui congelat, o sticlă de ulei, un kilogram de zahăr şi o sticlă de vin, aşa cum se procedează în fiecare an.

Ti-a placut articolul?

Comentarii