Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:31 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asfaltarea comunei, la mâna Guvernului Baza sportivă din Ciocârlia, gata în martie. Cantina socială… când va permite bugetul

ro

04 Feb, 2016 00:00 1207 Marime text


Aleşii locali sunt nerăbdători să vină primăvara. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, investiţiile pentru dezvoltarea localităţilor constănţene nu au putut înainta. În acest caz se află şi comuna Ciocârlia, al cărei primar, Traian Dragomir, speră ca, până la finalul lunii martie, baza sportivă din localitate să devină operaţională.
 

„Mai avem de completat gazonul sintetic pe o suprafaţă de 800 de metri pătraţi. Dar pentru că  vremea nu este favorabilă acestui tip de activitate, nu putem pune deocamdată gazonul. Terenul trebuie să fie uscat, nu umed. Totuşi, imediat ce zilele vor fi mai călduroase, mai însorite, echipele se vor apuca de lucru. Mi-aş dori ca, până la finalul primei luni de primăvară, să finalizăm lucrările la această bază sportivă“, a declarat primarul comunei Ciocârlia, Traian Dragomir.

 
Alte două proiecte ale administraţiei locale sunt în plină desfăşurare.Ambele vizează construirea a două capele mortuare de 90 de metri pătraţi. „Una dintre capelele mortuare este gata. Ele sunt amplasate în localităţile Ciocârlia de Jos şi Ciocârlia de Sus. Mi-am dorit aceste proiecte pentru comunitate, deoarece am considerat că sunt necesare. Mai mult, chiar şi legislaţia europeană prevede existenţa acestui tip de construcţii“, a adăugat gospodarul-şef Traian Dragomir. Ambele capele mortuare au necesitat o investiţie de la bugetul local de aproximativ 150.000 de lei.

Asfaltarea comunei în… aer

Administraţia locală a depus, în ultima vreme, eforturi susţinute pentru asfaltarea tuturor străzilor din comună. Rezultatul trudei însă nu a fost cel aşteptat de aleşii locali. Deşi au depus un proiect privind asfaltarea comunei încă de acum o lună, pentru care solicitau nu mai puţin de două milioane de euro de la bugetul de stat, nu au primit nici măcar acum un răspuns. „Avem un Guvern de tehnocraţi. Nu am primit niciun răspuns. Nici măcar nu ştim dacă  proiectul a intrat în etapele de evaluare. Tot ce putem face este să aşteptăm“, a declarat primarul Traian Dragomir.

 
Un alt proiect pe care gospodarul-şef din Ciocârlia ar fi dorit să îl vadă implementat viza înfiinţarea unei cantine sociale, care urma să asigure o masă caldă, zilnic, pentru pensionarii comunei. Administraţia a renunţat la acest proiect, cel puţin pentru moment, motivul fiind acelaşi: lipsa banilor.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii