Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ancuţa Belu - „Avem nevoie de o astfel de construcţie în localitate“ Centrul de Tineret de la Mihail Kogălniceanu, cu un pas mai aproape de finalizare

ro

29 Jan, 2015 00:00 1362 Marime text
Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Constanţa” a demarat încă din anul 2012 implementarea proiectului „Reabilitarea, extinderea şi dotarea unei clădiri din Zona Metropolitană Constanţa, localitatea Mihail Kogălniceanu, în vederea utilizării acesteia drept centru pentru tineret”. Lucrările la noul centru de tineret din comuna Mihail Kogălniceanu au fost demarate în urmă cu un an şi jumătate şi constau în amenajarea, pe o suprafaţă de 2.893 de metri pătraţi, a unui spaţiu care va fi dotat cu mobilier adecvat şi echipamente IT necesare desfăşurării activităţii, deservind peste 3.500 de tineri. Numai că, fiind un proiect de anvergură, lucrările au necesitat o serie de lucrări complementare pentru care ADI a lansat o cerere de ofertă la finele lunii decembrie. „În comuna Mihail Kogălniceanu s-a început în anul 2013 execuţia lucrărilor la obiectivul Centru pentru tineret, dar, din cauza unui cumul de situaţii neprevăzute, a unor cauze independente de voinţa proiectantului la momentul întocmirii şi a unor erori materiale ale Documentaţiei tehnice, s-a impus actualizarea acesteia, ajustarea, corectarea şi corelarea cu situaţia din teren“, a explicat primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Belu. Astfel, toate lucrările ce urmează a se realiza au ca scop atingerea obiectivelor propuse pentru clădire, acestea transpunându-se fizic în lucrări complementare ce pot fi executate independent.

„Este o lucrare foarte mare, suprafaţa de lucru este foarte mare şi chiar avem nevoie de o astfel de construcţie în localitate“, a adăugat primarul Ancuţa Belu. Valoarea estimată a contractului este de 853.148,22 lei, din care cheltuielile diverse şi neprevăzute reprezintă un procent de 0%, adică 0 (zero) lei. Valoarea estimată a lucrărilor contractate este de 853.148,22 RON. Criteriu de atribuire: Preţul cel mai scăzut. Contractul se înscrie într-un proiect/program finanţat din fonduri comunitare, derulat prin Programul Operaţional Regional - POR. Perioada de implementare a proiectului este de 19 luni, acesta fiind finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii