Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:57 06 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA de Constanța #sărbătoreșteDobrogea141, sub semnul lui Dionisie Exiguul Mesajul Guvernului României, de Ziua Dobrogei. Ce a transmis premierul Ludovic Orban

ro

14 Nov, 2019 13:13 1551 Marime text
La socilitarea cotidianului ZIUA de Constanța, Guvernul României, prin vocea primului ministru Ludovic Orban, a transmis un mesaj dedicat evenimentului Ziua Dobrogei, la împlinirea a 141 de ani de la unirea Dobrogei cu România.

Mesajul premierului Ludovic Orban

 

”Unirea Dobrogei cu România a reprezentat un act de îndreptare morală și istorică,  datorat curajului şi sacrificiului românilor în Războiul de Independenţă.

Procesul de transformare, modernizare și de unificare a Dobrogei cu celelalte provincii istorice a contribuit, în mod definitoriu, la clădirea națiunii române, fundamentată pe coeziunea cetățenilor și solidaritatea în jurul valorilor și proiectelor comune, dar și pe acceptare și toleranță.

În contextul unei Uniuni Europene în care naționalismul tinde să câștige adepți și să facă uitate idealurile comunității, Dobrogea este un model de conviețuire etnică, o cale de urmat pentru multi-culturalitate și toleranță, o lecție a acceptării aproapelui. Mozaicul etnic și cultural dă putere acestei regiuni istorice și o distinge prin diversitate.

Dobrogea și dobrogenii, împreună cu toți ceilalți români, trebuie să ducă mai departe crezul și valorile care au făcut posibilă Unirea de acum 141 de ani: un stat puternic, democratic, capabil să-și apere cetățenii și să le asigure respectarea drepturilor fundamentale.
Împreună, cu idealuri și proiecte comune, asumate cu responsabilitate de instituții publice,  cetățeni, societate civilă și clasa politică, ne putem dezvolta ca popor și ca țară. Adevărata unire stă în modul în care cetățenii, alături de instituțiile statului, reușesc să se armonizeze și să conviețuiască în pace și înțelegere, fapt dovedit de Dobrogea de-a lungul anilor.
La mulți ani, dobrogeni!

La mulți ani, Dobrogea!”
 

 
Citește și

14 noiembrie 1878 Sărbătorim Dobrogea alături de cei care i-au cercetat bogata istorie! Mesaje ale istoricilor constănţeni de Ziua Dobrogei (documente)

ZIUA de Constanța #sărbătoreșteDobrogea141, sub semnul lui Dionisie Exiguul La mulți ani, dobrogeni! Mesajele autorităților din Constanța și Tulcea, de Ziua Dobrogei (video)


 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii