Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:05 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#sărbătoreşteDobrogea Mesajul celebrului pianist de jazz Harry Tavitian

ro

13 Nov, 2017 00:00 1827 Marime text
Dumnezeu a fost darnic cu mine de la început. Mi-a dat, nu una, ci două vetre strămoşeşti. Una este în dreapta Mării Negre - Araratul, cea de-a doua este în stânga Mării Negre - Dobrogea. Am fost crescut în respectul ambelor spiritualităţi. Încât astăzi, sunt acasă în ambele culturi. Una mă duce către mistica şi miresmele Orientului, cealaltă îmi deschide porţile spre cultura şi civilizaţia Occidentului. 
 
Dobrogea este spaţiul meu dintre civilizaţii. Ştiu că trebuie să înmulţesc talantul pe care mi l-a dat Dumnezeu. Ultimii ani au însemnat pentru mine încercarea de a realiza o sinteză între cele două mari spaţii spirituale. A fi dobrogean este pentru mine un privilegiu. 
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa publică, în această perioadă, mesaje dedicate Zilei Dobrogei, în cadrul proiectului #SărbătoreşteDobrogea, dedicat împlinirii a 139 de ani de la revenirea provinciei la România şi a 17 ani de activitate jurnalistică. Fie că Dobrogea este locul lor natal sau nu, personalităţi din diferite domenii şi reprezentanţi ai instituţiilor de pe plan local şi naţional ni s-au alăturat în acest proiect aniversar, transmiţând pentru cititorii noştri mesaje dedicate celebrării provinciei istorice dintre Dunăre şi mare. Rămâneţi alături de noi pentru a marca această sărbătoare!

Citeşte şi:

ZIUA de Constanţa lansează, în curând, Îndreptarul de iubire
 
Zi după zi, până la Ziua Dobrogei, ZIUA de Constanţa va fi semnalul, apelul, conştiinţa care #sărbătoreşte Dobrogea

Ziua Dobrogei, 139 de ani. 14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
 
Categorie Ziua Dobrogei

#citeşteDobrogea
„Poporul român n-a fost nici leneş, nici lipsit de energie şi îndrăzneală“


#scrieDobrogea 
„Chipul lui Eminescu se cuvine modelat cu evlavie adâncă de mâna celui mai mare sculptor al României“ (galerie foto)

Ti-a placut articolul?

Comentarii