Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#sărbătoreşteDobrogea Mesaj Daniela Vlădescu-managerul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“

ro

28 Nov, 2017 00:00 3005 Marime text
În copilăria mea, ştiam că Dobrogea înseamnă miracolul Mării Negre, litoralul atât de căutat şi apreciat de turiştii români şi ai lumii întregi. Mai ştiam că înseamnă podgorii mândre şi bogate şi Murfatlarul cel făuritor de licori fine şi curate. Apoi, cu trecerea timpului, am ştiut că mai înseamnă şi „ecluze“, Canalul Dunăre - Marea Neagră, dar şi Delta Dunării, darul divin făcut acestor meleaguri.
 
Anii au trecut şi, de 12 ani, chiar dacă nimeni nu m-a cooptat cu adevărat printre dobrogeni, am aflat ce înseamnă cu adevărat DOBROGEA. Înseamnă istorie şi cultură, vechi de milenii, înseamnă situri arheologice, înseamnă Mozaicul Roman, înseamnă Adamclisi şi Cetatea Callatis. Înseamnă instituţii de cultură şi muzee, înseamnă universităţi şi şcoli înalte.
 
Dar mai cu seamă înseamnă cultura multor popoare, tradiţia şi specificul multor etnii care convieţuiesc şi îşi însuşesc specificul celorlalte comunităţi, cu respect şi fără nicio urmă de rivalitate. Dobrogea este un exemplu de continuitate şi întrepătrundere multiculturală. Și am învăţat să o respect, să o iubesc şi să o înţeleg.
 
LA MULŢI ANI, DOBROGEA! Îţi doresc să fii iubită, respectată şi ocrotită de toţi cei ce au obligaţia de a te iubi, a te respecta şi a te ocroti, dar şi de toţi cei ce se mândresc că sunt dobrogeni.
  
Cotidianul ZIUA de Constanţa publică, în această perioadă, mesaje dedicate Zilei Dobrogei, în cadrul proiectului #SărbătoreşteDobrogea, dedicat împlinirii a 139 de ani de la revenirea provinciei la România şi a 17 ani de activitate jurnalistică. Fie că Dobrogea este locul lor natal sau nu, personalităţi din diferite domenii şi reprezentanţi ai instituţiilor de pe plan local şi naţional ni s-au alăturat în acest proiect aniversar, transmiţând pentru cititorii noştri mesaje dedicate celebrării provinciei istorice dintre Dunăre şi mare. Rămâneţi alături de noi pentru a marca această sărbătoare!

Citeşte şi:

ZIUA de Constanţa lansează, în curând, Îndreptarul de iubire
 
Zi după zi, până la Ziua Dobrogei, ZIUA de Constanţa va fi semnalul, apelul, conştiinţa care #sărbătoreşte Dobrogea

Ziua Dobrogei, 139 de ani. 14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
 
Categorie Ziua Dobrogei
 
 #sărbătoreşteDobrogea
Mesaj Dana Dumitrescu, director general al Teatrului de Stat Constanţa-Dobrogea are nevoie de un TEATRU NAŢIONAL


#sărbătoreşteDobrogea #scrieDobrogea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii