Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:58 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi ani de când Adrian V. Rădulescu a devenit patronul spiritual al şcolii din comuna în care s-a născut

ro

05 Oct, 2020 18:13 4357 Marime text
Pe 23 noiembrie 2017, cu prilejul evenimentului organizat de cotidianul ZIUA de Constanţa dedicat sărbătoririi Dobrogei, acordam, in memoriam, istoricului Adrian Rădulescu placheta şi medalia „Meritul Dobrogean“ - în semn de preţuire a personalităţii de prim rang - şi ne asumam un rol.


 Redactorul-şef al cotidianului ZIUA de Constanţa, Emilian Andrei, consătean cu reputatul istoric, propunea, la vremea respectivă, schimbarea denumirii şcolii din localitatea Dorobanţu (judeţul Călăraşi), unde s-a născut şi a învăţat Adrian Rădulescu. Au trecut doi ani de la evenimentul în care școala a primit numele istoricului.

La vremea respectivă, a participat o delegaţie formată din primarul Constanței la momentul respectiv, Decebal Făgădău, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa Claudiu Palaz, Mirela Matichescu, profesori de istorie şi participanţi la Sesiunea ştiinţifică „Pontica“ 51, alături de oficialităţi ale judeţului Călăraşi. Au fost întâmpinaţi de Fanfara RAJA, după care a fost dezvelită placheta ce atestă noua denumire a unităţii şcolare: Şcoala Gimnazială „Prof. univ. dr. Adrian V. Rădulescu“.

Citește și

#AdrianV.Rădulescu - ctitorulDe Ziua Educaţiei 2018, Adrian V. Rădulescu devine patronul spiritual al şcolii din comuna în care s-a născut (galerie foto+video)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii