Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:29 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Impreuna putem aduce soarele!"

ro

16 Apr, 2010 03:12 3008 Marime text

baraci1.jpgAsociaţia „O rază de lumină", Şcoala Generală Numărul 1 Mangalia şi Asociaţia „Şi Eu Pot" au organizat, în ultimele două luni, o amplă acţiune de colectare de obiecte de îmbrăcăminte, încălţăminte şi rechizite pentru copiii aflaţi în dificultate din Mangalia, elevi ai Şcolilor Nr. 1 şi Nr. 4 Neptun-Mangalia.

copii_la_ias3.jpgProiectul „Împreună putem aduce soarele!" şi-a propus, pe lângă strângerea acestor ajutoare, formarea unei atitudini civice şi dobândirea de sentimente de înţelegere, respect faţă de toţioamenii indiferent de poziţia socială. Au fost donaţi 50 de saci de îmbrăcăminte şi încălţăminte, ajungand la aproximativ 60 de copii aflaţi în dificultate.

În urma analizei realizate la nivelul localităţii Mangalia, s-au identificat zone de risc maxim, care s-au constituit înzone prioritare de intervenţie în educaţie:zona IAS, Zootehnie, Herghelie, Moara, Barăci. Familiile acestor copii au în întreţinere între 2 şi 12 copiii; locuiesc cu chirie într-o cameră, cel mult două cămăruţe de aproximativ 15 metri pătraţi; majoritatea nu au grup sanitar şi apă curentă. Principalele surse de venit ale familiilor din comunităţile defavorizate sunt reprezentate de alocaţiile copiilor şi activităţile ocazionale, sezoniere.

copiii_iasului.jpg„Unui copil provenind dintr-o familie aflată în sărăcie extremă i se va limita accesul la educaţie şi la instruire profesională adecvată. Lipsa instruirii şcolare şi profesionale va scădea şansele sale pe piaţa muncii şi va creşte riscul de excludere socială, iar efectul pe termen lung este căderea sa sub pragul sărăciei, transmiţându-se astfel povara de la o generaţie la alta. Situaţia este cu atât mai dramatică, cu cât reiese clar că majoritatea dintre ei valorizează şcoala foarte pozitiv, identificând-o ca unica posibilitate să iasă din sărăcie şi să aibă un viitor mai bun", ne-a declarat Diana Petre, preşedintele Asociaţiei „Şi Eu Pot" Mangalia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mama 24 Apr, 2010 08:32 tocmai diana petre ar trebui sa isi indrepte fata mai mult spre rropriul copil ptr. lasa de dorit aspectul si educatia acestui copil care este elev in clasa a 3 a