Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiripesurse.ro Precizările Ambasadei SUA la București după ce americanii au trimis un distrugător în Marea Neagră

ro

27 Dec, 2014 17:43 2311 Marime text
Distrugătorul USS Donald Cook a intrat în Marea Neagră la 26 decembrie "pentru a promova pacea şi stabilitatea în regiune", informează un comunicat al Flotei a VI-a a SUA, relatează Stiripesurse.ro.

”USS Donald Cook a intrat ieri in Marea Neagra pentru a promova pacea si stabilitatea in regiune. Prezenta sa reafirma angajamentul Statelor Unite de a intari colaborarea dintre SUA, NATO si tarile partenere de la Marea Neagra.”, precizează Ambasada SUA la București, conform aceluiași portal de știri online.

Este pentru a doua oară când distrugătorul USS Donald Cook se află într-o misiune în Marea Neagră. Nava s-a mai aflat în regiune între 10 şi 24 aprilie acest an, perioadă în care a făcut o escală într-un port din România şi a participat la manevre împreună cu USS Taylor şi navele româneşti ROS Regina Maria şi ROS Mărăşeşti.

Distrugătorul va sprijini operaţiunea "Atlantic Resolve".

"SUA continuă să-şi demonstreze angajamentul pentru securitatea colectivă a aliaţilor noştri din cadrul NATO şi sprijinul pentru pertenerii noştri din Europa, în lumina intervenţiei ruse în desfăşurare din Ucraina. Toate eforturile Ministerului Apărării în sprijinul aliaţilor noştri din Europa de Est se înscriu în cadrul operaţiunii Atlantic Resolve", se mai menţionează în comunicatul Flotei a VI-a a SUA. Integral pe STIRIPESURSE.RO

SURSA:  STIRIPESURSE.RO
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii