Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:50 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiripesurse.ro MODIFICĂRI IMPORTANTE legate de salarii și taxe de la 1 IANUARIE 2015

ro

31 Dec, 2014 14:59 2092 Marime text
Potrivit ştiripesurse.ro, o serie de modificări intră în vigoare la începutul anului viitor, legate de salariul minim, nivelul accizelor sau de creșterea salariilor bugetarilor, informeaza Capital.ro.

Mai întâi, trebuie ținut cont că ultima zi din acest an este data finală până la care facilităţile de transport pentru persoanele care beneficiază de acest drept, potrivit legii, se mai poate face pe baza tichetelor de călătorie gratuită sau a taloanelor speciale de călătorie. După 31 decembrie 2014, acestea se vor acorda pe baza cardului emis de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), scrie Agerpres.

Tot până la 31 decembrie, utilizatorii de pe piaţa gazelor trebuie să negocieze cu furnizorii preţuri noi, înainte de eliminarea completă a preţurilor reglementate pentru consumatorii non-casnici, la începutul anului 2015.

Modificări de la 1 ianuarie:
  • Salariul minim pe economie se majorează la 975 lei, iar pensiile vor fi majorate cu 5%, potrivit ministrului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb.
  • Preţul mediu de vânzare a energiei electrice la tarifele reglementate creşte cu 0,26%, potrivit Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).
  • Nivelul accizelor va fi exprimat în lei pe unitatea de măsură, utilizând nivelul în lei practicat în anul 2014, potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.
  • Piaţa gazelor se liberalizează pentru IMM-uri. Integral pe ŞTIRIPESURSE.RO

Sursa: ŞTIRIPESURSE.RO
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii