Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiripesurse.ro Casa Regală, mesaj pentru Klaus Iohannis. Ce răspuns a dat Preşedintele României

ro

30 Dec, 2014 12:42 2890 Marime text
Înainte de a-și prelua mandatul de președinte, Klaus Iohannis a mers în vizită la familia regală, pentru a sărbători ziua regelui Mihai. Familia regală ține să îi mulțumească lui Iohannis și apreciază că acest gest al președintelui restabilește rolul Casei Regale în istoria României, notează ştiripesurse.ro.

”Domnul Preşedinte ales e primul care, în primele ore ale victoriei sale, a deschis întâi poarta Palatului Elisabeta înainte de orice alţi paşi instituţionali. Aceasta arată, mai bine decât orice alt gest făcut de cineva, că Instituţia Coroanei nu ia locul nimănui… Ea este în complementaritate cu absolut orice altă formă a puterii politice şi administrative care are ca scop consolidarea României. Este o foarte mare bucurie pentru Majestatea Sa că, după 25 de ani, România a ajuns într-un astfel de punct. Evenimentul este definitoriu pentru întreaga naţiune… o semnificaţie largă, naţională”, susține principele Radu, preluat de Ştiripesurse.ro.

La rândul său, președintele Klaus Iohannis a ținut să transmită un mesaj Casei Regale, cu ocazia împlinirii celor 67 de ani de la abdicarea regelui Mihai, relatează ştiripesurse.ro.

”Cu 67 de ani în urmă, pe 30 decembrie, Regele Mihai era forțat de comuniști și aliații lor să abdice, sub amenințarea armelor. Dacă astăzi, după multe decenii de la acel eveniment, Majestatea Sa este privit cu atâta respect și admirație de către poporul Său, acesta este un câștig cert al societății românești a ultimilor 25 de ani. Așadar, vă îndemn, astăzi, să ne îndreptăm cu toții gândul către Rege, care rămâne, pentru noi toți, un model de demnitate și dăruire”, susține Klaus Iohannis, potrivit Stiripesurse.ro.

Sursa: Ştiripesurse.ro

Sursa foto: Hotnews.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii