Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:16 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Voleibalistele de la Academia Tomis Constanța, revenire spectaculoasă cu Sport Plus Brăila. Meci de cinci seturi (GALERIE FOTO)

ro

22 Feb, 2022 00:00 2135 Marime text
 

 
  • În tur, echipa brăileană se impusese în set decisiv, iar partida de pe litoral a fost la fel de disputată.
  • Gazdele au revenit spectaculos pe tabelă, după ce au fost conduse cu 1-0 și 2-1, pentru a se impune cu 3-2.
  • La meci au asistat și câteva dintre voleibalistele echipei de Divizia A1 CS Medgidia.
 
Echipa de senioare a Academiei de Volei Tomis Constanța au susținut meciul din etapa a 12-a a Diviziei A2, seria Est, întâlnind pe teren propriu, în sala din Complexul Sportiv „Tomisׅ“, ACS Sport Plus Brăila.
 
În tur, echipa brăileană se impusese în set decisiv, iar partida de pe litoral a fost la fel de disputată, încheindu-se tot în cinci seturi, la capătul unei întâlniri care a durat peste două ore. De data aceasta, învingătoare a fost Academia Tomis (antrenor, Radu Began), care a revenit spectaculos pe tabelă, după ce a fost condusă cu 1-0 și 2-1, pentru a se impune cu 3-2, scorul pe seturi fiind: 25-27, 25-22, 22-25, 25-14 și 15-6.
 
„ Fetele obțin încă o victorie muncită, după o revenire senzațională. În setul decisiv, au dominat autoritar finalul, impunându-se spectaculos  
 
Fetele au început decise partida și au avut minge de set în debutul meciului (24-23) însă pe fondul unor mici greșeli pe faza de apărare, Brăila a revenit pe tabelă și s-a impus cu 27-25.
 
Prima parte a setului secund a avut un curs neașteptat, Brăila ajungând la un avantaj de 17-11 ca mai apoi să conducă cu 21-16, moment în care antrenorul Radu Began a cerut timeout iar fetele au avut o revenire în set, recuperând punct după punct diferența ca într-un final să îl închidă cu 25-22.
 
Setul al treilea a fost unul disputat în care ambele echipe au mers cap la cap până la punctul 20, însă a suferit la serviciu și la recepție astfel că Brăila și-a adjucat setul cu 25-22.
 
Setul al patrulea a fost unul echilibrat până la punctul 5 când a fost și ultima dată când cele două echipe s-au aflat la egalitate. Tomis a ridicat nivelul la serviciu și și-a făcut misiunea din ce în ce mai ușoară pentru a duce meciul în set decisiv. Serviciul perfect, blocajul și recepția au făcut din nou diferența în favoarea Constanței, unde Brăila nu a mai avut răspuns, set în care speranțele aduse la echipa mare au avut o contribuție majoră.
 
În setul decisiv fetele au fost montate și la fel de concentrate, scorul fiind la un moment dat 8-2 în favoarea Constanței. Jocul coordonatorilor a fost unul foarte bun, cu Radu și Crețu având o zi bună și ajutându-și coechipierele în momente cheie, singurul post unde antrenorul nu a făcut schimbări fiind cel de libero“, se arată pe pagina de Facebook a academiei constănțene.
 
La meci au asistat și câteva dintre voleibalistele echipei de Divizia A1 CS Medgidia: Diana Calotă (fostă jucătoare a Constanței, care a participat cu Tomis de două ori în Liga Campionilor), Alexandra Trică (de patru ori campioană a României, unul dintre titluri fiind obținut chiar cu Tomis Constanța, sportivă originară din Brăila) sau Ramona Rus. În runda următoare, Academia de Volei Tomis va juca în deplasare cu CSM Focșani.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Academia de Volei Tomis Constanța)
 
Citește și:
 
Academia de Volei Tomis Constanța, succes important pe terenul CS Bravol Brașov. A treia victorie consecutivă!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii