Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:30 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un secol de la Marea Unire Participanţii la „Maratonul Nisipului“, de la Mamaia, vor alerga purtând tricouri tricolore

ro

06 Mar, 2018 09:43 1056 Marime text
Peste 1.000 de sportivi profesionişti şi amatori din România şi din străinătate vor purta tricoul tricolor la a cincea ediţie a „Maratonului Nisipului“, pentru a celebra 100 de ani de la Marea Unire.
 
Evenimentul sportiv internaţional va avea loc în data de 25 martie a.c., pe plaja din staţiunea Mamaia.
 
Prin acest gest, organizatorii îşi doresc să transmită românilor de pretutindeni un mesaj de unitate şi mândrie.

Mai mult decât atât, la competiţia sportivă s-au înscris deja un grup semnificativ de sportivi din Republica Moldova, care îşi doresc să sărbătorească, prin alergare, alături de fraţii lor din România şi să sublinieze legăturile puternice pe care o are „aceeaşi naţiune despărţită de o graniţă“, după un secol de la Marea Unire.
 

Anul 2018 are o însemnătate aparte pentru toţi românii de pretutindeni, deoarece se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire. Cu acest prilej, am pregătit o surpriză pentru toţi participanţii la Maratonul Nisipului ediția a V-a. Cei peste 1.000 de sportivi amatori şi profesionişti vor alerga cu un tricou tehnic care poartă însemnele tricolorului, care simbolizează principiul egalității şi iubirea pe care o purtăm pentru toţi românii aflaţi în toate colţurile lumii. Am primit cu bucurie vestea că, şi în acest an, va participa un număr foarte mare de sportivi de peste Prut, astfel încât simbolistica Marii Uniri să fie şi mai profundă, a declarat Daniel Antonaru, preşedintele Asociaţiei SanaSport şi organizatorul evenimentului internaţional “Maratonul Nisipului”.

 
Cinci probe şi un cros pentru părinţi şi copii
 
Maratonul Nisipului se adresează atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță, și conține patru probe competitive (5 km, 10 km, maraton și semimaraton) și crosul Family Run (aproximativ 1km) - care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atât pe părinți, cât mai ales pe copiii acestora și împreună de a ajuta la reconstrucția și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou Născuți și a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Constanța prin proiectul social inițiat de către  Asociația “Dăruiește Aripi”.
 
Evenimentul internațional “Maratonul Nisipului” este unul dintre primele competiţii sportive de anduranţă din Europa care se desfăşoară integral pe nisip şi, în acelaşi timp, un mijloc inedit de promovare a sportului de masă și a litoralul românesc la nivel internațional.
 
Înscrieri se mai pot face până la 11 martie a,c, pe website-ul evenimentului, maratonulnisipului.ro.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Adrian Nastase 06 Mar, 2018 12:03 Superb tricoul. Poate fi achizitionat si de catre cei care nu participa la concurs? Stiu pot plati taxa de participare si obtin tricoul. Imi doresc doar tricoul, nu si celelalte produse din kit. Daca eram in tara, ne vedem la linia de start.