Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:07 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un meci al Simonei Halep la Australian Open a intrat în istorie

ro

19 Jan, 2021 21:22 1925 Marime text
  • "Miracolul românesc" reuşit de Simona Halep împotriva americancei Lauren Davis în 2018, în turul 3 de la Australian Open, a fost inclus de site-ul eurosport.fr într-un top 50 al meciurilor de la acest turneu de Grand Slam, pe poziţia a 31-a.
Simona Halep, lider mondial în acel moment, a învins-o dramatic pe Lauren Davis, în trei seturi, scor 4-6, 6-4, 15-13. Meciul a stabilit recordul celui mai mare număr de ghemuri disputate la Australian Open într-un meci de simplu feminin: 48. Dintre acestea, 28 doar în ultimul set, sufocant din toate punctele de vedere pe căldura de la Melbourne.

Meciul Simonei Halep cu Lauren Davis, de la Australian Open este considerat "minunea românească".

"Când Lauren Davis, locul 76 mondial, câştigă primul set, lumea îşi spune că Simona Halep va trebui să tragă tare pentru a evita o eliminare neaşteptată. Nimeni însă nu-şi imagina ce va urma.

Românca se va impune după o luptă de 3 ore şi 44 de minute (2 ore şi 22 de minute pentru setul decisiv) şi după ce a salvat trei mingi de meci. Ea va servi de patru ori pentru victorie. Numărul unu mondial iese de pe teren învingătoare, dar complet epuizată: 'Sunt aproape moartă. Nu mai îmi simt muşchii", scrie site-ul citat.

În acel an, 2018, Halep a jucat finala la Australian Open, fiind învinsă de daneza Caroline Wozniacki, scrie digisport.ro

Simona Halep va debuta oficial în noul sezon la Melbourne, în cadrul unui turneu de categorie WTA 500, programat în perioada 31 ianuarie - 6 februarie.

La finalul turneului de debut în an, Simona Halep va lua startul la Australian Open, ce se va desfășura între 8 și 20 februarie. La primul Grand Slam al anului, sportiva din România va fi a doua favorită, după reprezentanta țării gazdă și liderul mondial Ashleigh Barty.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii