Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un alt jucător din Centrul de copii și juniori al FC Farul a debutat la echipa mare, în Liga a 2-a

ro

21 Sep, 2020 00:00 3095 Marime text
  • Meciul FC Farul - Gloria Buzău s-a încheiat la egalitate, 2-2.
  • În minutul 84, tânărul de 18 ani Ștefan Rus, din pepiniera clubului constănțean, a debutat la seniori.
  • În patru etape, Farul a acumulat șapte puncte, după două victorii, un egal și o înfrângere.
 

Meciul ASU Poli Timișoara - FC Farul 2-1, din etapa a treia a Ligii a 2-a, i-a prilejuit lui Darius Ciolacu, promovat de la Centrul de copii și juniori al clubului constănțan, debutul la echipa de seniori a „marinarilor“. În runda a patra, sâmbătă, un alt tânăr din pepinieră, Ștefan Rus, a debutat la seniori!

La Timișoara, mijlocașul Darius Ciolacu a îmbrăcat tricoul alb-albastru al echipei mari la doar 17 ani și 29 de zile, intrând pe teren în minutul 77 al partidei, în locul unui alt debutant, Aurel Pirciu. În runda imediat următoare, a patra, sâmbătă, la Constanța, contra Gloriei Buzău (2-2), Ciolacu a fost chiar titular, jucând alături de Cruceru și Al. Stoica în linia de trei din spatele vârfului Măzărache. Darius a rămas pe teren până în minutul 84, când i-a lăsat locul pe gazon lui Ștefan Rus (18 ani).
 

„Cred că este o creștere semnificativă“

La finalul meciului, Ianis Zicu, antrenorul principal al FC Farul, a vorbit despre dezamăgirea din tabăra faristă adusă de ratarea victoriei, deși „marinarii“ au condus cu 2-0 în minutul 16, iar din minutul 63 au jucat cu un om în plus. „Un egal care mă nemulțumește în acest moment, dacă mă gândesc că a fost 2-0 pentru noi, am fost echipa periculoasă și puteam face 3-0 până la pauză. Din păcate, a apărut acea greșeală a lui Udeanu și lucrurile s-au schimbat. Era normal ca a doua repriză jucătorii mei să fie un pic timorați. Psihologic, când primești un asemenea gol nu poți să nu fii afectat. Din păcate, nu am reușit să marcăm golul al treilea când ei au rămas în 10. Și noi am rezistat acasă cu Bacău și nu am primit gol. Astăzi (n.r. sâmbătă), Buzăul a reușit să reziste și să obțină acest punct. Până la urmă, cred că nu este un rezultat care ne dezavantajează total, dar suntem dezamăgiți. Ținem sub noi o echipă foarte bună a Buzăului. Față de anul trecut, când am pierdut cu 2-0 la ei, fără să avem un corner sau vreo ocazie, cred că este o creștere semnificativă. Am avut ocazii, am reușit să marcăm două goluri, am reușit să conducem partida în mare parte și cred eu că este un lucru bun”, a spus Ianis Zicu.
 

Alexandru Stoica, accidentat

Autorul golului de 1-0 (din minutul 6), Alexandru Stoica, nu a mai putut juca în repriza a doua, din pricina unei accidentări. „La pauză, Stoica a avut o problemă, mi-a spus și a trebuit să schimb. Și la schimbări, suntem condiționați de regulile cu Under-20, cele două modificări trebuie să le facem calculat. Altfel, puteam să fiu mai ofensiv, dacă puteam să schimb fără să fie această regulă”, a menționat principalul Farului.
 

„După patru etape, eu spun că suntem bine“

În primele patru etape ale campionatului, „marinarii“ au strâns șapte puncte, după două victorii, un egal și o înfrângere, golaveraj 6-5, rămânând în grupul echipelor care luptă pentru accederea în play-off. În etapa următoare, echipa constănțeană va juca în deplasare cu Unirea Slobozia, sâmbătă, 26 septembrie, de la ora 11.00. „Este un campionat foarte echilibrat, dacă ne uităm pe clasament, toate echipele sunt apropiate. În orice moment poți să cobori sau să te apropii de primele trei locuri. Este important să menținem acest pas, să facem puncte cât mai multe ca să ne putem bate până în ultima etapă a campionatului pentru accederea în play-off. După patru etape, eu spun că suntem bine, ținând cont de meciurile dificile pe care le-am avut. Am jucat cu Petrolul, pe care foarte puține echipe o să reușească să o învingă, am jucat cu Buzău, neînvinsă de 10 meciuri în Liga a 2-a, incluzându-l și pe acesta, am jucat la Timișoara, care nu primește goluri aproape deloc, și astăzi (n.r. sâmbătă) a făcut 0-0 la Reșița. Am întâlnit trei adversari foarte dificili. Să sperăm că următoarele etape ne vor aduce mai multe puncte și vom reuși să legăm 2-3 victorii pentru a rămâne în față”, a mai spus Ianis Zicu.


Ștefan Cană, la FCSB

Sâmbătă seară, FCSB a anunțat că fundașul Ștefan Cană (20 ani) a revenit din împrumutul de la FC Farul și a intrat în programul echipei de seniori. La echipa de pe litoral, Cană a fost folosit fundaș central și fundaș dreapta. Fiind momentan în criză de efectiv, din pricina cazurilor de coronavirus, dar și a unor accidentări, FCSB caută soluții pentru lotul de jucători, așa decizând să-l aducă și pe Ștefan Cană de la Farul.

Sursa foto: FC Farul Constanța


Citește și:

Constanța Egal în meciul FC Farul - Gloria Buzău, după ce gazdele au condus cu 2-0


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii