Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultima saritura a lui Claudiu (galerie foto)

ro

19 Mar, 2009 01:51 5025 Marime text

bujin.jpgAtletul va fi înmormântat în această după-amiază, în Cimitirul Central, nu înainte de fi depus, pentru scurt timp, şi la stadionul Farul

După moartea prematură a lui Marian Cozma, un alt sportiv de viitor al ţării a făcut pasul în lumea celor drepţi. Claudiu Bujin a decedat, sâmbătă, din cauza cancerului cu care se lupta de aproape doi ani. Avea doar 24 de ani.
Corpul neînsufleţit al atletului Claudiu Gabriel Bujin a fost adus, marţi seară, la Constanţa, din Germania, şi depus acasă, în apartamentul familiei. Ieri, Înalt Preasfinţia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, şi un sobor de preoţi au întâmpinat cortegiul funerar la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, unde a fost depus sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Claudiu. Aproximativ 100 de persoane au venit să-i aducă un ultim omagiu fostului atlet constănţean. Printre aceştia s-a aflat şi directorul DSJ, Elena Frâncu, care a deplâns dispariţia prematură a fostului săritor în lungime. „Este o pierdere foarte grea pentru familia sportului constănţean, pentru atletismul românesc. Claudiu ne-a adunat aici pentru o întâlnire tristă, un spectacol trist, o cursă de la care din păcate nu se va mai întoarce. Sper ca sora lui, Cristina, să-i ducă mai departe performanţele", a spus Frâncu. De asemenea, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Atletism, Andrei Semerjai, a declarat printre lacrimi: „Simt o mare durere în suflet, însă asta este viaţa. El ne-a adunat acum pentru ultima lui săritură, care, din păcate, a fost una nereuşită". Corpul neînsufleţit al atletului va rămâne în Catedrală până astăzi, la ora 12.00, când va avea loc slujba de înmormântare. În jurul orei 13.30, cortegiul funerar se va deplasa de la Catedrală spre Cimitirul Central, pe traseul: Piaţa Ovidiu - strada Mircea cel Bătrân - strada Primăverii - strada Soveja - bulevardul Alexandru Lăpuşneanu - bulevardul IC Brătianu. Trupul fostului sportiv va fi depus astăzi, pentru puţin timp, şi la stadionul Farul, locul unde se antrena pentru competiţii. Claudiu Bujin, fost campion naţional şi campion balcanic la săritura în lungime, component al lotului naţional, a murit la doar 24 de ani, în noaptea de vineri spre sâmbătă,  într-o clinică din Halle (Germania). La sfârşitul anului 2007, acestuia i-a fost depistată o tumoare pe glanda timus, care se află între inimă şi plămâni. Din acel moment, pentru Claudiu începe o nouă cursă, cea împotriva bolii. În urmă cu câteva luni, a fost internat la o clinică în Germania şi urma să plece în această perioadă la un nou tratament, în Turcia. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, zborul fiindu-i frânt în cea mai importantă săritură a sa. Inima lui nu a rezistat şi a încetat să mai bată în noaptea de vineri spre sâmbătă, chiar sub ochii tatălui său, care a fost alături de el în tot acest timp. Dumnezeu să-l odihnească!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii