Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:47 20 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Turneul se dispută, de mâine, la Constanța A avut loc deschiderea oficială a Campionatului European de padbol

ro

13 Sep, 2017 22:45 1655 Marime text
Primul Campionat European din istoria padbolului, sportul exotic lansat în România în urmă cu doar doi ani, se va desfăşura la Constanţa, la Complexul Sportiv Tomis, în perioada 14-17 septembrie, în organizarea Asociaţiei Terra Semper Fidelis  Perspectivă pentru Viitor, în parteneriat cu Asociaţia Română de Padbol.
 
În această seară, la un hotel din Mamaia, unde sunt cazate echipele participante, a avut loc deschiderea oficială a competiției. Primele meciuri sunt programate mâine, de la ora 14.00, intrarea fiind liberă, în limita locurilor disponibile. 
 
Participă cei mai buni padbolişti din ţările europene, membre ale Federaţiei Internaţionale de Padbol, precum Spania, Portugalia, Franţa, Belgia, Italia, Germania sau Suedia. 
 
Mix între fotbal, tenis şi squash, jucat într-o „cuşcă de sticlă”,  padbolul va aduce publicului constănţean un alt fel de show.

Pe parte de entertainment, de la eveniment nu vor lipsi muzica, DJ, MC şi majorete, precum şi numeroase premii şi surprize pentru public. De asemenea, meciurile vor fi transmise live, putând fi văzute atât in România, cât şi în alte ţări.  
 
„Prin acest eveniment ne dorim să arătăm tuturor iubitorilor sportului, frumuseţea şi spectaculozitatea padbolul, precum şi bucuria pe care acesta o poate aduce fiecărei comunitati, mai mici sau mai mari, din Romania. Euro 2017 este o competiţie în premieră pentru padbol, iar pentru noi, ca tânără asociaţie, este prima competitie internaţională pe care o găzduim”, a declarat Elisabeta Gherghişan, preşedinte al Asociaţiei Române de Padbol.
 
„Sunt foarte bucuros să mă aflu în mijlocul familiei padbolului. Principalul merit al organizării acestei competiții îi aparține Elisabetei Gherghișan. Am încercat să o ajut încă de la început, de acum doi ani. Sunt sigur că vor fi meciuri frumoase și le urez tuturor succes”, a spus Cristian Bivolaru, președinte onorific al Asociaţiei Române de Padbol.
 
„În ultimii ani, am câştigat o mare experienţă în organizarea de evenimente sportive, stau dovadă competiţiile periodice de streetball, care sunt aşteptate, de fiecare dată, cu nerăbdare de către sportivii şi publicul constănţean. Ne încântă parteneriatul cu Asociaţia Română de Padbol. Considerăm padbol un sport spectaculos, care va exploda în toată ţara. Ne dorim să facem din Euro 2017 un eveniment remarcabil, primul dintr-o lungă serie a evenimentelor realizate pe plan local în parteneriat cu Asociaţia Română de Padbol”, a spus şi Andrei Talpeş, preşedintele Asociaţiei Terra Semper Fidelis Perspectivă pentru Viitor.
 
„Bine ați venit în România și la Constanța. Direcția Județeană pentru Tineret și Sport va fi mereu alături de asemenea manifestări. Mult succes participanților!”, a punctat Mariana Solomon, directorul DJST Constanța. 
 
În competiție au înscris echipe (una sau mai multe) opt țări, fiind stabilite patru grupe: A - Spania, Portugalia, Italia, Suedia; B - România, Spania, Belgia, Portugalia; C - Franța, România, Germania, Belgia, Portugalia; D - Portugalia, Spania, România, Franța.

Sursa foto: capturi Dotto Sport 

Ti-a placut articolul?

Comentarii