Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea Investiții în sport de 4 milioane de euro la Jurilovca

ro

17 Feb, 2022 14:19 3327 Marime text

 
  • Puţine primării din comunele tulcene se implică în dezvoltarea infrastructurii sportive în beneficiul comunităţii, însă la Jurilovca se poate remarca faptul că autorităţile locale au dezvoltat investiţii de circa 4 milioane de euro.

Directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport, Liviu Urlih, a declarat, pentru AGERPRES, că iniţiativele autorităţilor comunale pentru dezvoltarea infrastructurii sportive sunt foarte puţine.

"Primul exemplu care-mi vine în minte este Văcăreni, o comună mică, dar cu un primar pasionat care sprijină competiţiile de lupte. Luncaviţa a devenit un al doilea centru al sportului în judeţ pentru că fostul primar de acolo, actual primar al municipiului a încurajat foarte mult tenisul de masă, ciclismul, karate. La Topolog, există o echipă de fotbal feminin, iar Jurilovca are de asemenea o echipă de majorete care participă la campionate naţionale", a afirmat directorul Urlih.

La Jurilovca, investiţiile în infrastructura sportivă se dezvoltă începând de la şcoală, iar directoarea unităţii de învăţământ, Sofica Belu, susţine că prin intermediul primăriei în sat se construieşte o sală de sport prin Compania Naţională de Investiţii, valoarea acesteia fiind de circa 2 milioane de euro.
 
 
"Construcţia sălii de sport a început în 2018 şi s-ar putea încheia înainte de începutul noului an şcolar", a menţionat directoarea Belu.

Ea a mai spus că alte două milioane euro au fost investite în ultimii ani în reabilitarea unităţilor şcolare, inclusiv în modernizarea terenurilor de sport.

"La Sălcioara, avem o sală de sport reabilitată de curând cu încălzire prin pardoseală care urmează să fie dotată la standarde. Curtea şcolii a fost pavată şi are un teren de sport. La fel, la Vişina, curtea e pavată şi copiii îşi pot desfăşura activităţile sportive. Pot să vă spun că avem noroc şi cu părinţii din comunitate care vor ca cei mici să înveţe, dar să facă şi alte activităţi pe lângă cele de la şcoală", a afirmat directoarea şcolii generale din comuna Jurilovca.

Elevii şcolii generale au o echipă de fotbal, dar şi una de majorete, profesorul de sport al şcolii, Victoriţa Ivanov, reuşind să le insufle celor mici pasiunea pentru activităţile fizice.

"Sunt fiică de ţăran, iar părinţii mei au fost pasionaţi de emisiunile sportive şi în sufletul meu s-a înrădăcinat dorinţa de a participa la concursuri. Chiar dacă nu am reuşit eu să particip, mi-am dorit să-i fac pe copii să participe. Şi am avut echipe de fotbal, de oină, de handbal, rugby şi am participat şi la competiţii regionale", a declarat profesoara de sport Victoriţa Ivanov.
 
Echipa de majorete a şcolii a câştigat şi premiii la campionatele naţionale de profil, iar acum are 25 de elevi, dar a fost o perioadă când a avut şi 34 de elevi înscrişi.

"Ne dorim ca în primăvară să începem pregătirile pentru competiţiile sportive. Concursul de majorete va fi la Costineşti, la finele lunii august. Nu ne-am propus vreun obiectiv, e important să participăm", a menţionat Victoriţa Ivanov. 

Foto DJST Tulcea

Sursa Agerpres
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii