Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:29 27 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tinerii rugbyşti intră în arenă pentru turneul regional

ro

23 Nov, 2012 00:00 1843 Marime text

rugby.jpgFederaţia Română de Rugby, prin Departamentul de Dezvoltare Dobrogea (director, Florin Ţugurel), organizează duminică, în Complexul Sportiv „Badea Cârţan" din Constanţa, un turneu regional de rugby în şapte la categoria de vârstă până în 16 ani.

Până acum, au confirmat participarea patru cluburi: CS Cleopatra, CS Tomitanii (cu două echipe), CS Callatis Mangalia şi Palatul Copiilor. Meciurile încep la ora 10.00. Parteneri ai competiţiei sunt Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Asociaţia Judeţeană de Rugby Constanţa şi CS Cleopatra.

Organizatorul le-a trimis invitaţii altor trei cluburi, Liceul cu Program „Sportiv Nicolae Rotaru", Litoral Mangalia şi CS Mihail Kogălniceanu. Însă, dacă acestea nu vor putea să participe şi vor rămâne doar cele patru grupări care au răspuns afirmativ, se va opta pentru un sistem de joc fiecare cu fiecare.

La Palatul Copiilor, a fost înfiinţată recent o grupă de rugby în şapte, care este antrenată de câteva săptămâni de Florin Ţugurel şi de Mihăiţă Zainea. Copiii au 14 şi 15 ani, iar cu ocazia întrecerii din „Badea Cârţan" îşi vor face botezul competiţional. La începutul anului, Florin Ţugurel a participat cu o echipă de copii la un turneu de rugby în şapte, la Bucureşti, unde a ocupat locul doi din 21 de formaţii. Acum însă, a hotărât să creeze o grupă nouă, pe care să o formeze de mică pentru rugby în şapte, sport care va deveni olimpic din 2016. „Ne antrenăm la Palatul Copiilor, iar din primăvară ne vom apuca serios de treabă, ţinând cont că acum s-a stricat vremea. Vom avea acces la bazin, pentru recuperare şi pregătire specifică în apă, dar şi pe pista de atletism a stadionului Farul, pentru fortificare fizică adevărată", a spus Ţugurel.

Sursa foto: Dobrogea Rugby

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii