Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:58 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tiberiu Curt, managerul FC Farul „Am încercat să aducem diamante neșlefuite, în care avem încredere“

ro

30 Jan, 2020 19:43 2390 Marime text
Managerul FC Farul, Tiberiu Curt, a vorbit în cadrul unui interviu acordat site-ului oficial al clubului constănțean despre atmosfera din cadrul echipei, perioada de pregătire din această iarnă, campania de transferuri, situația clubului și a bazei sportive și obiectivul stabilit pentru a doua parte a sezonului.

Oficialul constănțean a arîtat că, în cadrul lotului de jucători, atmosfera este foarte bună.

Băieții au venit din vacanță cu chef de muncă. Sigur, este o perioadă grea pentru ei, o perioadă de acumulări, însă toată lumea știe ce are de făcut, știm că trebuie să ne pregătim foarte bine, astfel încât începutul de campionat să ne prindă în cea mai bună formă sportivă. Mai ales că începem cu două meciuri foarte grele, care probabil că vor da tonul următoarelor evoluții pe care le vom avea în campionat. Așa că trebuie să fim foarte atenți. Important este că beneficiem de un întreg ciclu de pregătire, nu cum s-a întâmplat astă-vară, când a fost foarte puțin timp disponibil. Suntem încrezători că vom avea o parte a doua a campionatului mai bună decât a fost în tur. Am avut noroc și cu vremea bună, am beneficiat de condiții de pregătire bune spre foarte bune și sperăm să o ținem în continuare tot așa, a arătat Curt.


De duminică, FC Farul își va continua programul de pregătire, cu antrenamente și meciuri amicale, în Antalya.

Sunt sigur că în Antalya vom avea terenuri mult mai bune și vom întâlni adversari mult mai puternici, din patru țări diferite. Am ales acest lucru pentru a aborda diverse stiluri de joc și a încerca diverse formule de echipă. Am încercat să asigurăm cele mai bune condiții, așa cum am făcut-o încă de la început, sperăm să fie un cantonament de bun augur și să ne întoarcem de acolo cu încredere și convinși că putem face lucruri mai bune. Am văzut că va ploua destul de puțin și vremea va fi propice pregătirii. Doar Ianis (n.r. Ianis Zicu, antrenorul principal al FC Farul) va hotărî dacă vom mai face încă un meci sau două de pregătire. Vom vedea la fața locului în funcție de ce echipe și ce formule de joc vrea să alinieze, a punctat managerul FC Farul.


Tiberiu Curt a punctat că, în ce privește transferurile, „marinarii“ s-au concentrat în această iarnă pe compartimentul ofensiv.

Față de această vară, când am transferat 25 de jucători, practic am remaniat tot lotul atunci, am stabilit că vrem să facem o strategie pe termen lung, să beneficiem de un lot stabil și, în funcție de cum se prezintă băieții în timpul campionatului, să facem mici reglaje. Asta am făcut și în această iarnă, ne-am concentrat pe compartimentul ofensiv, unde l-am adus pe Mădălin Martin, care, cu experiența și calitatea lui, ne poate ajuta foarte mult. Deoarece bugetul nostru nu este atât de mare ca al altor echipe care se bat la promovare, am încercat să aducem diamante neșlefuite, în care avem încredere și care, antrenându-se în metodologia noastră de antrenament, intrând în programul făcut de antrenorul nostru și stafful lui, să crească și să ne ajute atât în acest sezon, cât și pe viitor. Mai urmărim niște jucători, însă nu vor fi schimbări majore. Este posibil să mai vină un jucător, maxim doi, până la începutul campionatului, dar vom analiza bine fiecare opțiune și vom vedea dacă vom mai face vreun transfer, a menționat Curt.


Oficialul farist a precizat că, în acest moment, toți componenții echipei de seniori, antrenorii, stafful tehnic, tot stafful administrativ, sunt plătiți la zi.  

Ne-am dorit încă de la începutul acestui sezon să avem stabilitate atât la nivel de club, cât și la nivel de echipă, astfel încât să putem construi pe viitor, pe strategia noastră făcută pe 5 ani. Să putem face și mai multe de la an la an și să avem rezultate din ce în ce mai bune. Spre bucuria mea, pot să spun că, în acest moment, toți componenții echipei de seniori, antrenorii, stafful tehnic, tot stafful administrativ, sunt plătiți la zi. Un lucru care ne bucură enorm și care nu s-a întâmplat de multă vreme în acest club. De asemenea, am încercat să asigurăm cele mai bune condiții pentru echipă, mă refer la acest cantonament din Antalya, la nivel de echipament, transport, cazări, totul a intrat într-o linie normală, de stabilitate, pe care ne-am dorit-o încă de la începutul, și sperăm să o continuăm și pe viitor și să obținem din ce în ce mai multe fonduri, a spus Tibi Curt.


Ăn privința bazei sportive, managerul FC Farul a vorbit și despre obiectivele care se speră că vor fi realizate în periada următoare.

Împreună cu administratorul bazei sportive, Primăria Municipiului Constanța, cărora vreau să le mulțumesc pe această cale pentru că ne asigură suportul lor, am făcut un plan de necesități, de priorități, și cred că am reușit să facem destule lucruri. Am renovat cantonamentul echipei, terenul II, cel de antrenament, a fost reînsămânțat și sperăm ca din primăvară să-l avem la dispoziție și să ne pregătim acolo, s-au pus scaune în tribună pentru spectatori pentru îmbunătățirea spectacolului sportiv. Sunt încrezător că vom avea un nou teren sintetic pentru Academia de copii și juniori a clubului, avem în plan un fanzone, care să conțină un magazin al clubului, chiar la intrarea în stadion, și diverse metode de recreere, mai este și tabela de marcaj, la care deja lucrăm, și sper să fie gata până la prima etapă, a punctat Curt.


Încrezător după evoluțiile din prima parte a campionatului, Tibi Curt este convins că, în partidele care au mai rămas de jucat din campionat, elevii lui Zicu vor evolua mult mai bine decât în 2019.

Vă mărturisesc că, dacă îmi puneați întrebarea despre un loc de baraj asta-vară, nu știam ce să vă răspund. Eram într-o situație destul de incertă, cu foarte puțini jucători, cu un buget cu care nu știam unde să ne încadrăm, însă, în acest moment, suntem pe o linie ascendentă, cu stabilitate, și sunt ferm convins că vom juca mult mai bine în partea a doua a sezonului. Nu vrem să punem presiune prea mare pe echipă, vrem să luăm fiecare meci și să-l abordăm concentrați sută la masă, să le câștigăm rând pe rând, și, dacă vom avea o serie de rezultate pozitive, de jocuri foarte bune, și se va ivi șansa să promovăm, nu ne vom da la o parte de la acest lucru, a declarat oficialul farist, care a avut și un mesaj pentru fani:

Vreau să le mulțumesc pentru susținerea pe care am primit-o în timpul campionatului. Sper că, odată cu îmbunătățirea condițiilor pentru meci, vor veni în număr și mai mare. Îi așteptăm cu drag la stadion în partea a doua campionatului.


Sursa foto: FC Farul
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii