Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:49 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tenismanul sârb Novak Djokovic a câştigat apelul depus împotriva anulării vizei sale de Australia

ro

10 Jan, 2022 09:27 1971 Marime text
Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, a câştigat, luni, apelul depus împotriva anulării vizei sale de Australia.

Verdictul judecătorilor care îi permite tenismenului să rămână în Australia vine cu o săptămână înaintea debutului primului turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open, transmite DPA citată de Agerpres.ro.

Judecătorul Anthony Kelly a respins anularea vizei şi a ordonat Guvernului australian să achite costurile legale şi să-l elibereze pe Djokovic din detenţie în termen de o jumătate de oră.

Consilierul guvernamental Christopher Tran a notificat tribunalul federal că Ministerul Imigraţiei, Cetăţeniei, Serviciilor de migraţie şi Afacerilor multiculturale, care nu este ministerul care a anulat viza lui Djokovic, va lua în considerare dacă îşi va însuşi dreptul său de a anula viza jucătorului sârb.

În cursul zilei de luni, Djokovic a fost eliberat din centrul unde era reţinut pentru a fi împreună cu avocaţii săi în timpul audierii, iar judecătorul Kelly şi-a exprimat neliniştea legată de refuzarea derogării medicale pe care a obţinut-o iniţial Djokovic.

Reamintim că, autorităţile aeroportului australian Melbourne nu i-au permis jucătorului sârb de tenis Novak Djokovic să intre în ţară, pentru a participa la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.
 
Liderul mondial Djokovic nu e vaccinat contra Covid-19, dar a prezentat o scutire medicală care a fost acceptată de organizatorii turneului.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): Facebook (Novak Djokovic)  
Sursa text: Agerpres.ro


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii