Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2 „Îl ţin captiv. Dacă nu-i dau drumul, ne batem cu ei pe străzi“. Novak Djokovic, împiedicat să intre în Australia

ro

05 Jan, 2022 22:55 3241 Marime text
 
 
  • Jucătorul sârb de tenis, interogat de mai multe ore de autorităţile australiene.
 
Autorităţile aeroportului australian Melbourne nu îi permit jucătorului sârb de tenis Novak Djokovic să intre în ţară, pentru a participa la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.
 
Liderul mondial Djokovic nu e vaccinat contra Covid-19, dar a prezentat o scutire medicală care a fost acceptată de organizatorii turneului.
 
Totuşi, autorităţile australiene s-au împotrivit intrării sportivului în ţară, Novak Djokovic fiind interogat de poliţiştii de frontieră timp de mai multe ore pe aeroport, despărţit de echipa sa.
 
Din Serbia, tatăl lui Djokovic, Srdjan, a avut o reacţie virulentă, iar pe reţelele de socializare circulă o declaraţie a acestuia:
 

„Îl ţin captiv. Dacă nu-i dau drumul, ne batem cu ei pe străzi“.

UPDATE 2:

Novak Djokovic a fost transportat la un hotel din Melbourne, unde a intrat în izolare. Avocații jucătorului au contestat decizia de anulare a vizei, iar o hotărâre în acest caz se va lua luni, 10 ianuarie.

UPDATE 1:
 
Lui Djokovic, campion de nouă ori la Melbourne, i s-a anulat viza adusă, cu care poliţiştii de frontieră nu au fost de acord. Sportivului sârb nu i s-a permis pătrunderea pe teritoriul Australiei şi i s-a cerut să se întoarcă acasă. Jucătorul vrea să facă apel la această decizie.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): Facebook (Novak Djokovic)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii