Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:26 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Viza lui Novak Djokovic, anulată de ministrul Imigrării din Australia

ro

14 Jan, 2022 09:17 2564 Marime text
 
 
  • Ministrul a menționat că a anulat viza lui Novak Djokovic pe motiv de sănătate și de bună ordine.

Alex Hawke, ministrul Imigrării din Australia, a hotărât să anuleze viza jucătorului sârb de tenis Novak Djokovic, numărul 1 mondial.

În continuare, dacă avocații sportivului nu contestă decizia ori verdictul, în cazul apelului, va fi nefavorabil, Djokovic va trebui să părăsească Australia, neputând participa la Australian Open, primul turneu de Mare Șelm al anului, programat în perioada 17 - 30 ianuarie.

Mi-am exercitat puterea de a-i anula viza domnului Novak Djokovic pe motiv de sănătate și de bună ordine. A fost în interesul public să procedez așa. Această hotărâre a venit după ordinele oferite de Curtea Federală, pe data de 10 ianuarie, când precedenta anulare a vizei lui Djokovic fusese întoarsă, pe motive de echitate procedurală. Când am luat decizia, am ținut cont de informațiile furnizate de Departamentul Afacerilor Interne, Forțele de Frontieră și de domnul Djokovic. Guvenul Morrison este angajat ferm să protejeze granițele Australiei, în special în ce privește pandemia de COVID-19, a declarat Alex Hawke.


Dacă echipa liderului mondial nu va avea câștig de cauză în contestarea deciziei ministrului, sârbul nu va mai putea primi viză de Australia timp de trei ani.

UPDATE:

Novak Djokovic va fi interogat de ofițerii de imigrare în dimineața zilei de sâmbătă, 15 ianuarie, după care jucătorul va fi plasat în detenție.  

Audierea finală va avea loc duminică, 16 ianuarie, la Tribunalul din Melbourne, campionul sârb urmând a afla atunci dacă va putea participa la Australian Open ori va trebui să părăsească țara.

PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Novak Djokovic)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii