Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:46 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Țara gazdă, eliminată de la Campionatul Mondial din Qatar după două meciuri. Iran, victorie dramatică (GALERIE FOTO)

ro

26 Nov, 2022 09:08 1703 Marime text
Imaginile au fost preluate de pe pagina de Facebook „FIFA World Cup“.
 
  • Qatar a devenit totodată prima țară-gazdă din istoria Mondialelor care este eliminată după primele două partide.
 
Participantă în premieră la un Campionatul Mondial de fotbal, selecționata Qatarului este prima echipă eliminată din ediția 2022 a întrecerii, pe care o și găzduiește.
 
Componentă a grupei A, Naționala Qatarului a pierdut primele două meciuri din serie, 0-2 cu Ecuador în partida de deschidere a CM și 1-3 cu Senegal, bilanț care i-a adus părăsirea matematică a întrecerii cu o etapă înainte de finalul confruntărilor din grupe. Qatar a devenit totodată prima țară-gazdă din istoria Mondialelor care este eliminată după primele două partide. În confruntarea Qatar - Senegal, golurile au fost marcate de Mohammed Muntari (79), respectiv Boulaye Dia (43), Diedhiou (48) și Bamba Dieng  (84). Autorul primului gol al Qatarului la un Campionat Mondial, Mohammed Muntari a fost pregătit în cariera sa și de Răzvan Lucescu, la echipa El Jaish, din Qatar, la care antrenorul român a activat în perioada iunie 2012 - ianuarie 2014.

Vezi cotele Superbet ale echipelor de la Mondial şi alege-ţi favorita!
 
În celălalt meci din etapa a doua a grupei A, Țările de Jos și Ecuador au remizat, 1-1 (Gakpo 6 / E. Valencia 49), iar ambele echipe au câte patru puncte după două meciuri și se află pe primele două locuri în clasament, poziții care asigură depășirea grupei și calificarea în oprimi. Clasamentul se prezintă astfel: 1. Țările de Jos – 4p (3-1), 2. Ecuador – 4p (3-1), 3. Senegal – 3p (3-3), 4. Qatar – 0p (1-5). Țările de Jos, Ecuador și Senegal se vor lupta în ultima rundă din serie, marți, 29 noiembrie, pentru calificare.
 
Programul este următorul:
 
ora 17:00: Țările de Jos - Qatar, TVR 1, stadion Al Bayt
ora 17:00: Ecuador - Senegal, TVR 2, stadion Khalifa International.

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!
 
În grupa B, după două etape, pe primele două locuri se află Anglia și Iran. După evoluția foarte bună din prima rundă, în care a învins cu 6-2 Iranul, Naționala Albionului nu a mai avut aceeași strălucire în a doua partidă, în care nu a reușit decât un 0-0 cu SUA. În cealaltă partidă a rundei, Iran a învins dramatic Țara Galilor, scor 2-0, golurile fiind marcate în minutele 90+8 (Cheshmi) și 90+11 (Rezaeian)! Țara Galilor a evoluat însă în inferiositate numerică din minutul 84, când portarul Hennessey a fost eliminat (după intervenția VAR), la faultul violent asupra lui Taremi. La 0-0, Iranul a avut și două bare! După două etape, ierarhia se prezintă astfel: 1. Anglia – 4p (6-2), 2. Iran – 3p (4-6), 3. SUA – 2p (1-1), 4. Țara Galilor – 1p (1-3).
 
Marți, 29 noiembrie, în etapa a treia, partidele vor fi:
 
ora 21:00: Iran - SUA, TVR 2, stadion Al Thumama (grupa B)
ora 21:00: Țara Galilor - Anglia, TVR 1, stadion Ahmad Bin Ali (grupa B)

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!
 
Accidentat în minutul 69 al partidei Brazilia - Serbia 2-0, starul sud-american Neymar (30 ani) a fost înlocuit peste 11 minute și nu va mai putea juca în restul de două meciuri din grupa G. Faultat de nouă ori în timpul partidei de adversari, Neymar a suferit o leziune la ligamentul lateral al gleznei drepte și va rata sigur partidele cu Elveția și Camerun din grupă. În acest moment, nu se poate da un verdict nici dacă atacantul brazilian va fi apt de joc de la meciul din optimi, în caz că Selecao va depăși grupa.      
 
Sâmbătă, 26 noiembrie, se joacă partidele:
 
ora 12:00: Tunisia - Australia, TVR 1, stadion Al Janoub (grupa D)
ora 15:00: Polonia - Arabia Saudită, TVR 1, stadion Education City (grupa C)
ora 18:00: Franța - Danemarca, TVR 1, stadion 974 (grupa D)
ora 21:00: Argentina - Mexic, TVR 1, stadion Lusail (grupa C).
   
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

 
UPDATE
Richarlison, „bijuterie“ de gol în victoria Braziliei cu Serbia la Campionatul Mondial din Qatar. Succese și pentru Portugalia și Elveția (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii