Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campionatul Mondial din Qatar Lovituri de departajare în primele două sferturi. Brazilia - eliminată, Argentina - în semifinală (GALERIE FOTO)

ro

10 Dec, 2022 06:27 1982 Marime text
Imaginile au fost preluate de pe pagina de Facebook „FIFA World Cup“.
 
  • Brazilia a condus Croația cu 1-0, dar a sfârșit prin a fi învinsă la loteria penalty-urilor.
 
S-au stabilit primele două semifinaliste ale Campionatului Mondial de fotbal din Qatar. Acestea sunt Croația și Argentina, care se vor întâlni în semifinale, pentru un loc în marea finală. Ambele selecționate au acces în penultimul act după ce s-au impus în sferturi la penalty-uri.
 
Croația a eliminat Brazilia, una dintre marile favorite la cucerirea trofeului. Croația a avut câștig de cauză la penalty-uri cu 4-2, după ce, la finele celor 90 de minute și a prelungirilor, scorul fusese egal, 1-1. Brazilia a deținut inițiativa, dar s-a lovit de o echipă a Croației care a stat foarte bine în apărare și a avut un portar, Livakovic, în zi de grație, autor a încă unui meci mare. Astfel desfășurându-se partida, după 90 de minute de joc, scorul a fost egal, 0-0. În minutul 105+1, în prelungirile primei reprize de prelungiri, Brazilia a reușit să marcheze în sfârșit, prin superstarul Neymar.
 
Selecționata sud-americană nu a reușit să păstreze însă avantajul până la final și să câștige. Croația nu a renunțat și, când mai erau trei minute până la încheierea celor două reprize de prelungiri, Petkovic a egalat și a dus partida la loviturile de departajare. Unde Croația a reușit să se impună cu 4-2 și să acceadă în semifinale! Au transformat de la punctul cu var Vlasic, Majer, Modric și Orsic, respectiv Casemiro și Pedro. De la Brazilia au ratat Rodrygo și Marquinhos, iar Neymar nu a mai apucat să execute.
    
Au evoluat:
 
Croația (selecționer, Zlatko Dalić): Livakovic - Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa (110 Budimir) – Brozovic (114 Orsic) – Kovacic (106 Majer), Modric – Pasalic (72 Vlasic), Kramaric (72 Petkovic), Perisic.

Brazilia (selecționer, Tite): Alisson – Militao (106 Alex Sandro), Marquinhos, T. Silva, Danilo - Casemiro – Paqueta (106 Fred), Neymar – Raphinha (56 Antony), Richarlison (84 Pedro), Vinicius Junior (64 Rodrygo).
 
Vezi cotele Superbet de la Mondial şi alege inspirat!
 
La final, tristețea a fost imensă în tabăra braziliană, mulți dintre jucători neputându-și stăpâni lacrimile. Dezamăgire și pentru Neymar (30 de ani), care, la cald și sub imperiul emoțiilor, a pus sub semnul întrebării participarea sa la încă un Campionat Mondial, cel de peste patru ani. „Cred că a fost ultima mea Cupă Mondială. Văd așa situația pentru că, după această mare dezamăgire, nu știu dacă voi mai avea puterea mentală de a mă mai gândi la fotbal“, a spus starul lui PSG, care, în acest meci, a înscris al 77-lea său gol la echipa națională, egalându-l pe legendarul Pele, cel care era lider solitar în clasamentul golgeterilor selecționatei Braziliei.
 
Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

Brazilia pare că a dezvoltat un complex în fața echipelor europene în fazele eliminatorii ale Campionatului Mondial, în fața cărora a pierdut mereu din 2002, de când a câștigat ultima data titlul. Astfel, au fost învinși de atunci de Franța (în 2006), de Olanda (în 2010), de Germania (în 2014), de Belgia (în 2018) și acum de Croația. Selecționata europeană a devenit o specialistă la penalty-uri, Brazilia fiind a doua sa victimă din Qatar, după Japonia. Și la precedentul Mondial Croația a câștigat două meciuri după loviturile de departajare, cu Danemarca și cu Rusia!
    
În urma eliminării Braziliei, selecționerul Tite (61 de ani) și-a anunțat demisia. El conducea selecționata „auri-verde“ din 2016 și nu a reușit să îndeplinească obiectivul cuceririi titlului mondial. Sub comanda sa, Brazilia a părăsit de fiecare dată în sferturi CM. 
 
Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!
 
În celălalt sfert, Țările de Jos - Argentina, echipa lui Messi s-a impus cu 4-3 la penalty-uri, după 2-2 la capătul a 90 de minute și după prelungiri. A fost o partidă tensionată, în care Argentina  a condus cu 2-0 în minutul 73, marcatori Molina (35) și Messi (73 - din penalty), Leo și pasând la primul gol. Se părea că reprezentativa sud-americană va câștiga fără probleme, cu atât mai mult cu cât echipa Țărilor de Jos nu își crease ocazii, dar batavii au revenit grație lui Weghorst. Acesta a marcat de două ori, în minutele 83 și 90+11, la a doua reușită apărarea argentinană fiind făcută șah-mat la o lovitură liberă. Argentina a fost la puține momente de a câștiga cu 2-1 în timpul regulamentar, însă meciul s-a dus în prelungiri, iar de acolo la penalty-uri, nu înainte ca Argentina să trimită mingea în bară în ultimele secvențe ale prelungirilor! Căpitanul Messi a bătut primul de la punctul cu var și a transformat din nou impecabil, el și portarul Martinez, care a apărat primele două penalty-uri, dându-le încredere colegilor, iar Argentina mergând în semifinală, cu penalty-ul decisiv transformat de Lautaro Martinez. Au marcat Messi, Paredes, Montiel și Lautaro, respectiv Koopmeiners, Weghorst și Luuk de Jong. Au ratat Van Dijk, Berghuis, respectiv Enzo Fernandez.      
 
Au evoluat:
 
Țările de Jos (selecționer, Louis van Gaal): Noppert - Timber, Van Dijk, Ake - Dumfries, De Roon (46 Koopmeiners), F. De Jong, Blind (65 L. de Jong) – Depay (78 Weghorst) - Gakpo, Bergwijn (46 Berghuis).
 
Argentina (selecționer, Lionel Scaloni): E. Martinez – Romero (78 Pezzella), Otamendi, Lisandro Martinez (112 Di Maria) – Molina (106 Montiel), De Paul (67 Paredes), E. Fernandez, Mac Allister, Acuna (78 Tagliafico) - Messi, J. Alvarez (82 Lautaro Martinez).
 
Sfert 3 - sâmbătă, 10 decembrie, ora 17.00 - Maroc - Portugalia
Sfert 4 - sâmbătă, 10 decembrie, ora 21.00 - Anglia - Franța.
 
Semifinale

Marți, 13 decembrie, ora 21.00 - Croația - Argentina
Miercuri, 14 decembrie, ora 21.00 - câștigătoare sfert 3 - câștigătoare sfert 4.
 
Finale
 
Sâmbătă, 17 decembrie, ora 17.00 - finala mică
Duminică, 18 decembrie, ora 17.00 - finala mare.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Campionatul Mondial din Qatar
Maroc a eliminat Spania, Elveția - spulberată în optimi. S-au stabilit toate sferturile de finală
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii