Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:04 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Argentina - Franța, finala Campionatului Mondial din Qatar (GALERIE FOTO)

ro

14 Dec, 2022 14:42 2389 Marime text
 
Imaginile au fost preluate de pe pagina de Facebook „FIFA World Cup“.
 
  • Maroc este prima reprezentativă de pe continentul african care a ajuns în semifinale la Campionatul Mondial în întreaga istorie a competiției!
 
În finala Campionatului Mondial de fotbal din Qatar se vor întâlni, duminică, 18 decembrie, de la ora 17.00, Argentina și Franța. Campioană en-titre, selecționata „Cocoșului galic“ a acces în ultimul act după ce a învins în semifinală, miercuri seară, reprezentativa Marocului, scor 2-0. Au marcat T. Hernandez (5) și Kolo Muani (80). Finala mică este Croația - Maroc și se va juca sâmbătă, 17 decembrie, de la ora 17.00.

La Franța nu au putut juca împotriva Marocului Rabiot și Upamecano, care au acuzat probleme medicale și au fost înlocuiți în „11“-le de start de Fofana, respectiv Konate. De cealaltă parte, având probleme la coapsă, Nayef Aguerd a fost schimbat în ultimul moment înainte de partidă cu Dari. Iar în momentul 21 căpitanul Marocului, Saiss, a fost nevoit să ceară înlocuire. În minutul 27, la 0-1, jucătorii marocani au solicitat lovitură de la 11 m, dar arbitrul nu a acordat penalty.  

Au evoluat:

Franța (selecționer, Didier Deschamps): Lloris - Kounde, Varane, Konate, T. Hernandez - Fofana, Tchouameni, Griezmann - Dembele (78 Kolo Muani), Giroud (65 M. Thuram), Mbappe
 
Maroc (selecționer, Walid Regragui): Bono - Hakimi, El Yamiq, Dari, Saiss (21 Amallah; 78 Ezzalzouli), Mazraoui (46 Attiat-Allah) - Amrabat, Ounahi - Ziyech, En Nesyri (66 Hamdallah), Boufal (66 Aboukhlal).

Prima echipă care s-a calificat în ultimul act a fost Argentina, selecționata condusă magistral de căpitanul Lionel Messi trecând fără drept de apel, scor 3-0, în semifinală, de vicecampioana de la precedenta ediție a CM, Croația.

Descoperă oferta Superbet pentru a doua semifinală a SuperMondialului!

Cu un lot stelar, Franța pleca favorită certă în fața Marocului, însă Naționala africană nu trebuia subestimată. Maroc este prima reprezentativă de pe continentul african care ajunge în semifinale la Campionatul Mondial în întreaga istorie a competiției! În plus, la întrecerea din Qatar a realizat rezultate deosebite, iar, până în semifinală, nu a primit niciun gol de la adversari, unicul încasat fiind un autogol, în disputa contra Canadei din grupă. Maroc a învins pe parcursul campionatului formații redutabile, precum Belgia (2-0) – în grupă, Spania (0-0, 3-0 la penalty-uri) – în optimi și Portugalia (1-0) – în sferturi. În grupă, Maroc a mai înregistrat rezultatele: 0-0 cu Croația și 2-1 cu Canada.
  
Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

De cealaltă parte, Franța primise gol în fiecare dintre cele cinci meciuri jucate până în penultimul act în Qatar: 4-1 cu Australia, 2-1 cu Danemarca, 0-1 cu Tunisia (în grupă), 3-1 cu Polonia (în optimi) și 2-1 cu Anglia (în sferturi). Selecționata franceză dă însă golgeterul momentan al Campionatului Mondial, pe Kylian Mbappe, care a punctat de cinci ori și se află la luptă cu Messi pentru titlul de golgeterul turneului.  

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Urmărit, în meciul Franța - Maroc, a fost și duelul dintre Mbappe și fundașul dreapta Hakimi, colegul său de la PSG și cel mai bun prieten pe care îl are la campioana Franței. De altfel, Hakimi, autorul penalty-ului decisiv prin care Maroc a învins Spania în optimi, i-a dedicat această reușită tocmai lui Mbappe, printr-un gest inedit, când a imitat un pinguin!
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Argentina, prima finalistă a Campionatului Mondial din Qatar (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii