Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 18 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştefan Simion şi Amalia Singuran, de la Trident Triathlon Team Constanţa, aur la Campionatul Balcanic de Cross Triathlon (galerie foto)

ro

12 Jun, 2019 00:00 3695 Marime text
AS Trident Triathlon Team Constanţa a participat cu şapte sportivi la Campionatul Balcanic de Cross Triathlon, întrecere care s-a disputat în Serbia, la Kragujevac. Graţie unor evoluţii excelente, doi dintre tinerii sportivi de pe litoral au cucerit medalia de aur, devenind campioni balcanici: Ştefan Simion - la cadeţi mari (14 - 16 ani) şi Amalia Singuran - la cadeţi mici (până în 13 ani)!
 
„Ştefan şi Amalia au fost cei mai buni. Ştefan a condus cursa de la început până la sfârşit. Nu a avut nicio greşeală. A ieşit primul din apă la proba de înot (s-a înotat aproximativ 290 de metri). La traseul de bicicletă au avut patru kilometri, cu diferenţă de vreo 60 m altitudine pozitivă pe traseu off-road. A fost primul şi la ieşire din apă, şi la ieşire din prima tranziţie, a venit primul de la tura de bicicletă şi a ieşit din a doua tranziţie, la proba de alergare, cu un avantaj lejer, de 32 de secunde faţă de urmăritor, timp care, pe trail, poate însemna şi 150 de metri. Cu Amalia lucrez de la început, cu Ştefan de doar şapte luni. E un copil care munceşte mult, iar părinţii lui sunt foarte implicaţi şi aproape de el, ca nişte asistenţi ai mei. Ştefan a început să crească extraordinar, uşor-uşor e pe val. Clubul îl susţine întrutotul. A devenit campion balcanic venind, ca să zic aşa, dintr-o zonă de umbră, nu se aştepta nimeni la acest rezultat. Eu mă bucuram dacă ieşea pe locul 4-5! Dar a făcut totul ca la carte şi s-a luptat exemplar“, a declarat antrenorul Radu Costin Marga.
 

Amalia este fiica fostului luptător Costel Singuran

 
Acesta a remarcat în mod special şi evoluţia Amaliei de la întrecerea din Serbia, ca şi perspectivele frumoase ale tinerei sportive. „Amalia a venit la clubul nostru când avea opt ani şi puţin. Este fiica unui fost mare campion de lupte libere, Costel Singuran. Pe tatăl ei îl moşteneşte genetic. E din ce în ce mai puternică. I se deschide un viitor frumos. A evoluat şi ea excelent la Campionatul Balcanic, la 200 m înot, patru kilometri la bicicletă (TMB) şi 1,2 kilometri alergare. A ieşit campioană balcanică la cadeți mici (ea având 12 ani şi învingând şi fete de 13 ani) şi a venit a patra la general. A fost devansată la open de trei sportive care aveau 16 ani! La open, Ştefan a venit pe primul loc“, a menţionat Radu Marga.
 
Sursa foto: Facebook
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii