Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:34 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Tulcea Ceremonie militară şi religioasă la Cimitirul Eroilor, cu ocazia Zilei Naţionale a României

ro

01 Dec, 2023 15:42 744 Marime text


 
  • Vineri, 1 decembrie 2023, Lucian Simion şi Ştefan Coman, consilierii preşedintelui Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, au participat, la Cimitirul Eroilor, la ceremonia militară şi religioasă cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României, potrivit Agerpres

"Ziua Naţională ne oferă ocazia de a mulţumi înaintaşilor noştri pentru curajul civic manifestat de-a lungul istoriei şi de a felicita Armata Română pentru dăruirea cu care îşi desfăşoară activitatea în fiecare zi. Ziua Naţională este şi un imbold spre solidaritate, una dintre valorile şi principiile de bază ale Uniunii Europene.

Contextul geopolitic actual, deosebit de delicat, a cărui dinamică afectează atât ţara noastră, cât şi celelalte state membre şi nu numai, ne forţează să ne dovedim capacitatea de a fi solidari şi de a ne implica în rezolvarea problemelor comune, fiind cu toţii responsabili de viitorul societăţii în care trăim şi mai ales de viitorul generaţiilor care ne vor urma.

Vă adresez îndemnul de a privi cu încredere şi curaj în viitor, conştienţi fiind că judeţul Tulcea a beneficiat de o dezvoltare majoră şi accelerată, graţie investiţiilor majore şi pe termen lung realizate în ultimii ani.

Cu speranţe de mai bine pentru viitor şi cu patriotism în suflet, permiteţi-mi, la ceas de sărbătoare naţională, să vă transmit tuturor, în numele preşedintelui Horia Teodorescu, cele mai frumoase gânduri de sănătate, prosperitate, pace în suflet şi în întreaga lume.

La mulţi ani, tulceni! La mulţi ani, dragi români din ţară şi de pretutindeni!", a declarat cu acest prilej consilierul Lucian Simion.


Ceremonia militară şi religioasă a cuprins oficierea serviciului religios, depuneri de coroane la Cimitirul Eroilor, precum şi defilarea detaşamentului de onoare şi a tehnicii militare pe strada Isaccei.

Citește și
„România este o ţară sigură şi cetăţenii săi nu au motive să se teamă”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii