Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:36 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Start ambițios, dar și dificil“ Farul Constanța debutează în noua ediție a Ligii 1. „Marinarii“ vizează prima victorie

ro

17 Jul, 2021 00:00 4384 Marime text

 
  • Sub bagheta lui Gică Hagi, revenit în antrenorat după un an de pauză, jucătorii Farului pornesc la drum optimiști.
 
Farul Constanța debutează duminică, 18 iulie, în ediția 2021/2022 a Ligii 1, întâlnind în deplasare UTA. Partida începe la ora 18.30.
 
Noul proiect din fotbalul constănțean, materializat prin echipa Farul Constanța, care a rezultat din unirea formațiilor FC Farul (Liga a 2-a) și FC Viitorul (Liga 1) își scrie în acest final de săptămână prima pagină. Sub bagheta lui Gică Hagi, revenit în antrenorat după un an de pauză, „marinarii“ pornesc la drum optimiști. „Avem aşteptări mari de la noul sezon. Dorim să intrăm în play-off, întrucât în ultimii doi ani am ratat acest obiectiv. Sunt convins că jucătorii simt acest lucru, Gică îşi doreşte revenirea în primele şase echipe, iar acolo orice se poate întâmpla. Calitate avem, şi pe bancă, şi în teren, sper să nu ne mai confruntăm cu evenimentele neplăcute din anul anterior. Nu cred că ne putem permite să ratăm turneul play-off a treia oară la rând. Odată ajunși în play-off, orice se poate întâmpla. Toate cele șase echipe pot avea șanse la titlu“, a menţionat Gică Popescu, preşedintele Farului.

 
Startul e important

 
„Este un început de proiect, unul ambițios, dar și dificil. Ne bucurăm de revenirea lui Gică pe banca tehnică. Sper ca în perioada următoare jucătorii să capete forma de competiție. Avem o deplasare grea la UTA, echipă care a avut o evoluție bună în sezonul trecut. Totdeauna, startul e important, întrucât punctele aduc încredere. Mai avem de lucrat la omogenitatea echipei, întrucât au venit mulți jucători noi. Sper să se adapteze cât mai repede și să înregistrâm cât mai multe victorii“, a mai precizat Gică Popescu, pentru Farul TV.

 
Poftă extraordinară de a munci în noul proiect

 
Președintele clubului de pe litoral a subliniat importanța prezenței lui Gică Hagi alături de echipă, pe banca tehnică.  
 
„Gică avea nevoie de anul de pauză pentru odihnă. Și-a încărcat bateriile. Îl văd cu o poftă extraordinară de a munci și de a coordona acest proiect nou. Sperăm ca echipa rezultată să fie mai puternică decât oricare dintre cele două. Gică e un învingător, care își propune mereu obiective înalte. Sper să și le îndeplinească. La începutul sezonului, nu vom avea toți jucătorii, cei cinci fiind plecați la Jocurile Olimpice (n.r. Aioani, Ghiță, Boboc, Ciobanu și Ganea), dar e greu să le spui unor fotbaliști să nu participe la o competiție atât de importantă. Eu n-am avut șansa să joc la JO, deși mi-ar fi plăcut. Era normal să-i lăsăm și cred că toate cluburile ar fi trebuit să ia această hotărâre. Până la urmă, reprezintă România, cluburile noastre, iar când fac performanță sub tricolor e și performanța cluburilor“, a punctat Gică Popescu.

 
Energie incredibilă de la fani

 
Fostul mare fotbalist a remarcat și aportul publicului, atmosfera pe stadionul de la Ovidiu, la amicalul cu Cerno More Varna, fiind foarte frumoasă. „Prezența suporterilor pe stadion a fost cel mai plăcut lucru de la meciul amical cu Cerno More. Cei din peluză, galeria, au avut o energie incredibilă, lucru pe care nu l-am prea văzut în trecut la noi. Eu m-aș bucura să-i avem alături și acasă, și în deplasări. Le transmit o energie extraordinară băieților noștri și pun în dificultate echipele adverse“, a menționat Gică Popescu.  
                
 
„Sperăm să debutăm cu un succes“

 
„Mergem la Arad să ne facem jocul, adică să atacăm, să avem posesia și să ne întoarcem de acolo cu cele trei puncte. Știm că va fi greu, așa e la început de drum, dar noi ne propunem aceasta meci de meci și sperăm să debutăm cu o victorie“, a precizat și căpitanul echipei de pe litoral, Ionuț Larie. „Sperăm să legăm cât mai multe victorii în startul campionatului, iar la UTA să o bifăm pe prima“, a punctat tânărul atacant Alexi Pitu.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Căpitanul Farului Constanța
Ionuț Larie, de la debutul în Liga 1 la noua aventură „alb-albastră“. „Să fim cei mai buni!“ (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii